Wethouder René Zoetemelk hoop tveelVoorschotense inwoners te ontmoeten op de Duurzaamheidsmarkt. Foto: PR
Wethouder René Zoetemelk hoop tveelVoorschotense inwoners te ontmoeten op de Duurzaamheidsmarkt. Foto: PR Foto:

24 september Informatiemarkt over Duurzaamheid bij het Kruispunt!

Algemeen

Op zaterdag 24 september van 11.00 tot 15.00 uur kan iedereen met vragen over duurzaamheid voor informatie terecht op de Duurzaamheidsmarkt die de gemeente die dag organiseert op het plein voor de Kruispunt kerk.

Wethouder René Zoetemelk heeft duurzaamheid, milieu en energie in zijn portefeuille, ‘ik vind het belangrijk dat mensen met vragen op het gebied van duurzaamheid informatie krijgen zodat zij zich kunnen voorbereiden op een toekomst waarin van ons allemaal wordt gevraagd maatregelen te nemen die moeten bijdragen aan een schoner milieu’, zegt hij.

‘Net als ikzelf vragen inwoners van Voorschoten zich af, wat, op welke manier en wanneer moet ik welke maatregelen nemen om mijn steentje bij te dragen aan een beter milieu. Onbekend maakt onbemind, niet goed geinformeerd zijn maakt onzeker daarom hebben wij deze duurzaamheidsmarkt georganiseerd. Wij willen met de markt duurzaamheid dichter bij de inwoners brengen. Aanwezig is bijvoorbeeld het Duurzaam Bouwloket met een mobiele showroom. Het Duurzaam Bouwloket verzorgt als onafhankelijke en professionele partij het energieloket van onze gemeente. Je kunt bij hen terecht met vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. En bij de werkgroep Meten en Weten kun je je energieverbruik laten vergelijken met andere huizen in je omgeving, neem daarom gegevens over je verbruik mee’, adviseert de wethouder. ‘En, ben je geschrokken van een hoge energierekening en heb je problemen met de betaling ervan, loop dan langs bij de medewerkers van de gemeente, zij kunnen je informeren welke regelingen er zijn. Ook de energiecoaches zijn aanwezig zij kunnen je vertellen hoe je met een energiescan de warmtelekken in je woning kunt opsporen zodat je weet waar je woning geisoleerd moet worden’. 

Jong geleerd oud gedaan!
Ook kinderen zijn welkom op de Duurzaamheidsmarkt. Zij, en ook hun ouders, kunnen een rebus oplossen en daarmee een zakje bloembollen winnen, er is ook een bodemdierencircus en kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met wateroverlast.

‘Het is echt een heel informatieve markt waarmee wij duurzaamheid dichter bij de mensen willen brengen, ik hoop er veel inwoners te ontmoeten’, zegt wethouder Zoetemelk,