Afbeelding
Foto: VSK

Gemeente plaatst barriers op kruising Trompweg- Leidseweg

Algemeen Regio nieuws Gemeenteberichten

(Persbericht gemeente) De gemeente heeft betonnen blokken, ook wel barriers genoemd, geplaatst op de kruising Trompweg met de Leidseweg. Deze barriers zijn bedoeld om verkeer van, en naar een gedeelte van de busbaan te laten gaan. Elke rijrichting van het kruispunt heeft nu één rijbaan. Het kruispunt is hiermee “vereenvoudigd”. 

Het verkeer op het kruispunt wordt over een stukje busbaan geleid, om zo de bouwlocatie van de voormalige Intratuin ontsluiting te geven. Bij de bouw van de woningen wordt deze weg definitief een nieuwe weg, en deze zal later tijdens de bouwperiode een herinrichting krijgen. De bouw zal ongeveer 2 jaar in beslag nemen.

Nieuwe aansluiting Trompweg-Leidseweg
Bij het opleveren van de bouwlocatie Intratuin wordt van de huidige Leidseweg tussen Leiden en de Trompweg een doodlopende weg gemaakt. Leiden en de Trompweg blijven op elkaar aangesloten via een nieuwe aansluiting door de nog te bouwen woonwijk. Deze weg wordt eveneens een 50 km weg. De brug over de Korte Vliet blijft ook in de toekomst slechts te gebruiken door bussen en brommers.

Meer informatie
De gemeente informeert de inwoners op korte termijn verder over de planning van de werkzaamheden en over hoe het gebied er uit gaat zien. De eerste stap in informeren is dat er rond 20 oktober een webpagina met nieuws over het project online komt op de website van de gemeente.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eerste expositie van De Vertelfotograaf 17 uur geleden
Afbeelding
Nationale Voorleesdagen op de Peuterspeelzalen 18 uur geleden
Afbeelding
Roep om duidelijkheid 19 uur geleden 3
Afbeelding
Leiderdorper opgepakt voor overval Veurseweg 19 uur geleden
Afbeelding
Petitie skeelerbaan gemist? Teken alsnog! 27 jan, 18:51