Afbeelding
Foto: Paul van Wezenberg

Inloopavond aanpassing kruispunt Trompweg-Burgemeester Bouvy-Koenelaan

Algemeen Gemeenteberichten

(Persbericht gemeente) De Burgemeester Bouvy-Koenelaan. Zo heet de weg die de gemeente laat aanleggen door de nieuwe woonwijk Het Fortuyn van Voorschoten. Donderdag 26 januari organiseert de gemeente een inloopavond voor omwonenden en toekomstige bewoners. 

Op de voormalige locatie van Intratuin komt de nieuwe woonwijk Het Fortuyn van Voorschoten. In opdracht van ontwikkelaar Synchroon bouwt Niersman daar 33 sociale woningen en 96 koopwoningen. Naar verwachting is de bouw medio 2024 gereed. 

Door de woonwijk wordt een 50km-weg aangelegd: de Burgemeester Bouvy-Koenelaan. Deze weg gaat in de gemeente Voorschoten aansluiten op de Trompweg. Daarom wordt het kruispunt ter plaatse vernieuwd. De weg en dit kruispunt zijn over ongeveer een jaar klaar.

Op dit moment maken betonnen blokken het aanliggende kruispunt Leidseweg-Trompweg al eenvoudiger. Daardoor werden de verkeerslichten overbodig. In januari verwijdert de gemeente de hele installatie, zodat die op een andere plek in Voorschoten kan worden gebruikt.

De gemeente nodigt omwonenden van het kruispunt en toekomstige bewoners van Het Fortuyn van Voorschoten uit voor een inloopavond op 26 januari in activiteitencentrum Alettahof. De projectleider van de gemeente geeft dan antwoord op mogelijke vragen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het e-mailadres trompweg@voorschoten.nl. Voor meer informatie kunt u de website van de gemeente bekijken: www.voorschoten.nl/verkeersaanpassingen-burg-bouvy-koenelaan-eo.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Bliksemactie voor Oekraïens jeugdkoor levert € 5.250,- op 52 minuten geleden 1
Afbeelding
De VoorschotenLoop houdt unieke 10 Engelse mijl intact 3 uur geleden
Afbeelding
Cultuur in het dorp nog beter op de kaart zetten 4 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek gaat duurzaam met Albert Heijn 21 uur geleden
Afbeelding
Gemeente wil meer aandacht voor toegankelijkheid 22 uur geleden