Afbeelding

Handen uit de mouwen voor Landelijke Opschoondag

Algemeen Gemeenteberichten

(Persbericht) In heel Nederland zwerfafval opruimen. Dat is de bedoeling van de Landelijke Opschoondag van zaterdag 18 maart. Ook de gemeente Voorschoten doet mee. Iedere inwoner kan tussen 11.00 en 14.00 uur bij de informatiekraam op het Treubplein een grijper ophalen. 

Een bananenschil blijft een jaar op straat liggen. Een uitgespuugd kauwgompje wordt pas na twintig jaar afgebroken. Een plastic flesje nooit. Zwerfafval heeft slechte gevolgen voor mensen, dieren en planten. Voorschoten ziet er op het eerste gezicht schoon uit, maar als je goed kijkt, zie je toch heel wat zwerfafval liggen.

“Actieve zwerfafvalrapers en medewerkers van de buitendienst zetten zich dagelijks in om de openbare ruimte in ons dorp schoon te houden”, zegt wethouder Hans van der Elst. “Maar extra hulp kunnen we goed gebruiken. Daarom roep ik alle inwoners, scholen, bedrijven en sportverenigingen op om aanstaande zaterdag een handje te helpen.”

De Landelijke Opschoondag is een mooie gelegenheid om het probleem van zwerfafval extra onder de aandacht te brengen. Bij de informatiekraam op het Treubplein kan iedere inwoner van Voorschoten, volwassene of kind, tussen 11.00 en 14.00 uur een grijper ophalen. Zo zorgen we met elkaar voor een schoner Voorschoten.

Doe je mee en wil je je eigen opschoonactie graag delen? Bezoek www.landelijkeopschoondag.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Met een diploma op zak het nieuwe jaar in 15 minuten geleden
Afbeelding
Wethouders schrijven mee voor Write for Rights, Amnesty International briefschrijfactie 16 uur geleden
Afbeelding
Topdrukte op het kasteel 9 dec., 12:51
Afbeelding
Taxatiemiddag in Het Wapen van Voorschoten 9 dec., 12:49
Afbeelding
Indrukwekkende lichtjesavond op Rosenburgh 9 dec., 08:32 2