'Dat er in Voorschoten zoveel leuke dingen worden georganiseerd en het nog steeds voelt als een echt dorp, vind ik super', zegt Jennifer van der Hooft. Foto: Nelleke de Vries
'Dat er in Voorschoten zoveel leuke dingen worden georganiseerd en het nog steeds voelt als een echt dorp, vind ik super', zegt Jennifer van der Hooft. Foto: Nelleke de Vries Foto: NELLEKE DE VRIES

Ontmoeting bij de Dorpspomp

Algemeen

In vroeger tijden ontmoette men elkaar bij de Dorpspomp op de Voorstraat. De Voorschotense Krant heeft deze traditie in ere hersteld. Journaliste Rosanne Peters interviewt deze keer Jennifer van der Hooft. 

Naam: Jennifer van der Hooft
Leeftijd: 61
Status: Getrouwd
Functie: mede-eigenaar Rical Care

& Cleaning Products

Waar ben je geboren en
opgegroeid?

“Ik ben geboren en opgegroeid in Mariahoeve in Den Haag. Na de middelbare school heb ik tal van baantjes gehad in Den Haag en omstreken. Zo heb ik bij verschillende uitzendbureaus gewerkt als intercedente, ruim twaalf jaar bij Het Bouwfonds en bij de Nederlandse Vereniging van Bouwondernemers.”

Hoe kwam je in Voorschoten 
terecht?
“Op mijn 22e ben ik samen met mijn huidige partner Rick bij het Zuiderpark in Den Haag gaan wonen. Toen we een aantal jaar later graag kinderen wilden, zijn we rond gaan kijken voor een meer geschikte en groenere omgeving. Onze eerste keuze ging eigenlijk uit naar Voorburg, maar dat was toen niet te betalen. Toen zijn we op de fiets gestapt en verder gaan kijken. Zo zijn we in Voorschoten op de Leidseweg terecht gekomen, waar we een mooi, oud huis konden kopen dat we nog helemaal zelf moesten opknappen. Later werd ons huis te klein voor het gezin en zijn we in 2002 met z’n vijven verhuisd naar een groter huis.”

Wat vind je zo leuk aan 
Voorschoten?
“We wonen hier heerlijk, in opnieuw een mooi, oud huis wat we zo graag wilden! Dat we in het groene Voorschoten lekker kunnen fietsen, vinden we ook heel fijn. Eigenlijk alles wat ik nodig heb is lekker dichtbij, en als ik wil fiets of loop ik zo de natuur in. Dat er in Voorschoten zoveel leuke dingen worden georganiseerd en het nog steeds voelt als een echt dorp, vind ik super.”

Volgend jaar bestaat Rical Care & Cleaning Products 30 jaar. Vertel!
“In 1994 begon Rick met zijn eigen bedrijf in olie. Toen we een paar jaar later twee kleine bedrijven in reinigingsproducten overnamen, zijn we onze focus langzamerhand gaan verleggen. Ik ben altijd betrokken geweest bij het bedrijf, maar pas in 2009 heb ik er echt mijn baan van gemaakt. Samen met Rick, onze zoon Romano en een klein clubje mensen runnen we ons bedrijf met zoveel plezier en groeien we na al die jaren nog steeds. Het allerleukste vind ik het klantcontact, ik ben nu eenmaal echt een mensenmens. Zo’n twee jaar geleden ben ik daarom ook als allround theatermedewerker aan de slag gegaan bij de musical ‘Soldaat van Oranje’ in Katwijk, en werk ik sinds kort bij het Circustheater in Scheveningen. Ik geniet van het afwisselende werk en het ontmoeten van nieuwe mensen. Daarnaast is het buiten ons familiebedrijf ook goed om af en toe uit het vertrouwde cirkeltje te stappen.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?
“Naast mijn werk tennis ik graag en doe ik aan zumba, maar hou ik ook van fietsen, lekker wandelen in De Horsten en in de tuin werken. We gaan regelmatig op stap, lekker naar een concert of een festival. Ik vind eigenlijk zoveel leuk, maar het meeste geniet ik van lekker buiten zijn.”

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Ook in Voorschoten nep wijkagenten actief 17 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 17 mei, 20:06
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 17 mei, 14:59
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 17 mei, 14:59 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 17 mei, 13:55