Tinus van Santen geniet nog elke dag van het verhuisvak. 'Geen dag is hetzelfde. Je komt op zoveel verschillende plekken en tegelijkertijd ben je altijd onder de mensen.' Foto: VSK
Tinus van Santen geniet nog elke dag van het verhuisvak. 'Geen dag is hetzelfde. Je komt op zoveel verschillende plekken en tegelijkertijd ben je altijd onder de mensen.' Foto: VSK

Ontmoeting bij de Dorpspomp: Tinus van Santen

Algemeen Regio nieuws

In vroeger tijden ontmoette men elkaar bij de Dorpspomp in de Voorstraat. De Voorschotense Krant heeft deze traditie in ere hersteld. Rosanne Peters interviewde deze keer Tinus van Santen.

Naam: Tinus van Santen
Leeftijd: 55
Functie: Eigenaar Verhuisservice

Voorschoten
Status: Lat-relatie

Waar ben je geboren en 
opgegroeid?
“Ik ben geboren en getogen op de Donklaan in de Dobbewijk in Voorschoten. Na de middelbare school op de Vijf Meilaan in Leiden ben ik op 15-jarige leeftijd gaan werken bij Verhuisbedrijf Tipker in de Dobbewijk, het verhuisbedrijf van mijn oom Hein Tipker. Zo ben ik destijds in het wereldje beland.”

Wist je toen al dat dit werk jouw roeping was?
“Toen ik 13 jaar oud was werkte ik in de zomermaanden al bij mijn oom en hielp ik mee met sjouwen. Ik vond het toen al hartstikke leuk werk, dus toen ik na de middelbare school wilde gaan werken, was het een makkelijke en snelle keuze. Eigenlijk wilde ik altijd al chauffeur worden, dus heb ik na een paar jaar werken voor mijn oom ook mijn vrachtwagenrijbewijs gehaald zodat ik op de verhuiswagens kon gaan rijden. Een droom die uitkwam! Ik vind het nog steeds heerlijk om te doen.”

Sinds 2012 heb je jouw eigen bedrijf: Verhuisservice Voorschoten. Vertel!
“In de jaren voordat ik voor mijzelf begon, ben ik een aantal keer wat anders gaan doen. Zo heb ik meubeltransport gedaan, maar heb ik ook melk, bloemen en internationaal transport gereden. Toch kwam ik altijd weer terug bij het verhuisvak. In 2008 werd het Verhuisbedrijf Tipker verkocht en verdween het vier jaar later uit Voorschoten. In datzelfde jaar ben ik zelf Verhuisservice Voorschoten begonnen, ook op de Dobbeweg.
Het werk is zo ontzettend leuk. Het is zwaar, maar het is wel heel divers. Elke dag kom je andere situaties, huizen en meubels tegen. We komen overal in Nederland en doen ook internationale verhuizingen, dus komen we regelmatig in landen zoals Spanje, Frankrijk of Zwitserland. Een paar dagen er tussenuit, lekker op de vrachtwagen, heerlijk! Je komt op zoveel verschillende plekken en tegelijkertijd ben je altijd onder de mensen. Geen dag is uiteindelijk hetzelfde. Als ik een paar dagen weg ben, neemt mijn dochter hier alle zaken over. Ook mijn zoon heeft jaren in het bedrijf gewerkt, maar die is inmiddels wat anders gaan doen.”

Wat vind je zo leuk aan Voorschoten?
“Door de jaren heen heb ik zoveel mensen in het dorp leren kennen, mede door mijn werk. Dat ons-kent-ons vind ik heel leuk, hoewel dat door de groei van Voorschoten wel wat minder is geworden. Ik heb hier mijn bedrijf en een lekkere plek om te wonen, ik hoef hier niet meer weg!”

Wat doe je naast je werk nog?
“Met mijn vriendin ga ik bijvoorbeeld graag een weekendje weg of een terrasje op. We houden allebei erg van verschillende en speciale biertjes, dus doen we samen wel eens lekker een bierproeverij.”

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Ook in Voorschoten nep wijkagenten actief 17 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 17 mei, 20:06
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 17 mei, 14:59
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 17 mei, 14:59 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 17 mei, 13:55