Afbeelding

CDA vraagt aandacht voor verenigingen en ondernemers

Algemeen Persberichten Politiek

Persbericht CDA
Een aantal weken geleden schafte de gemeenteraad de hondenbelasting af. Maar ja, daardoor ontstond er wel een gat in de begroting. De gemeente loopt daardoor ongeveer anderhalf ton aan belasting mis. Een belastingverlaging aan de ene kant leidt vaak tot een verhoging ergens anders. In dit geval zouden naast ondernemers, onder andere de Voorschotense verenigingen meer moeten gaan betalen.

Maar daar was CDA-fractievoorzitter Patricia Kortenkaas het niet mee eens. “Doordat we de hondenbelasting afschaffen, zouden verenigingen als Laurentius, Voorschoten ’97, de hockey, ijsclub enz. méér belasting moeten gaan betalen. Dat vonden wij oneerlijk. Juist het verenigingsleven heeft het na corona al zwaar gehad. Wij willen niet dat verenigingen de dupe worden.

Want je kunt hondenbelasting wel afschaffen, maar het geld moet toch ergens vandaan komen. Daarom zou de OZB voor niet-woningen verhoogd kunnen worden. Vergeleken met andere gemeenten, is die heffing veel lager dan de rest. Het is een heffing die vooral ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen raakt.

Voor verenigingen is dat een hard gelag. Na corona hebben ook zij harde klappen gekregen. Minder mensen bleven lid, energiekosten werden hoger en nu nog dit. Maar het CDA staat pal voor de verenigingen. Daarom diende het CDA een motie in die juist verenigingen zou ontzien door compensatie. De raad in Voorschoten steunde dit idee van het CDA. Daarom is de motie. Het CDA zal de uitwerking ervan in de gaten houden.

Voor ondernemers komt deze stijging ook als een verrassing. Ook daar vroeg het CDA aandacht voor. “Je zult maar ondernemer zijn en plots een forse stijging voor de kiezen krijgen! En ja, uiteindelijk moet de begroting kloppen. Maar je moet rekening houden met de ondernemers in Voorschoten. Wij zijn daar trots op. Dus wilden wij dat die stijging geleidelijk gaat en niet in één keer.”, aldus Kortekaas.

Het CDA wilde de stijging voor ondernemers niet in één keer, maar geleidelijk over meerdere jaren invoeren. Zo hadden ondernemers zich ook meer kunnen voorbereiden. Helaas was hier geen steun voor. Kortekaas benadrukt dat het CDA ondanks alles hier aandacht voor zal houden. “Het blijft voor ons een punt van zorg, want ondernemers moeten niet plotseling een fikse rekening krijgen. Dat houden we als CDA scherp in de gaten!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 23 uur geleden
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 23 uur geleden
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1