De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink Foto: Paul van Wezenberg

Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten

Algemeen Regio nieuws

Burgemeester Nadine Stemerdink is trotse eigenaar van de eerste drie Zonnebloemloten van de afdeling Voorschoten. Op het gemeentehuis kocht de burgemeester de loten van voorzitter Bert Dedden, onder toeziend oog van secretaris Ans Wunderink. Tot 14 september gaan vrijwilligers langs de deuren om nog veel meer loten te verkopen. 

Vrijwilligers van de Zonnebloem zetten zich in voor mensen die door leeftijd, ziekte of handicap kampen met een fysieke beperking. Zij bezoeken hen thuis en organiseren uitstapjes en gezellige bijeenkomsten. Daarmee beperken de vrijwilligers voor deze doelgroep een mogelijk sociaal isolement en verhogen ze de kwaliteit van leven. 

Om de acties te betalen is geld nodig. Daarom organiseert de Zonnebloem een loterij. Vanaf deze week gaan vrijwilligers weer langs de deuren. Desgevraagd zullen zij zich legitimeren. De prijs van een lot bedraagt € 3,00. Daarvan komt € 2,25 direct ten goede van de activiteiten van de Zonnebloem Voorschoten. Inwoners kunnen contant betalen of met een QR code.

Jubileumeditie
Vereniging De Zonnebloem bestaat al 75 jaar en de afdeling Voorschoten viert op 1 oktober aanstaande het 65-jarig jubileum. Dit jaar gaat het dus om een jubileumeditie. De prijzen liegen er dan ook niet om. Naast geldprijzen tot € 15.000 worden onder andere e-bikes, iPads, dagjes uit, binnenlandse vakanties en airfryers verloot.

De lotenverkoop duurt tot en met de Verenigingsmarkt in Voorschoten op 14 september. Vorig jaar werden 2.500 loten verkocht ter waarde van € 5.625. De trekking vindt plaats op 7 oktober. Wie diens lot digitaal registreert krijgt vanzelf bericht als er op het lot een prijs is gevallen. De volledige uitslag is te zien in het Seniorenmagazine en op www.zonnebloem.nl/loterij.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Vechtpartij bij opvanglocatie Gouden Leeuw 7 uur geleden 12
Burgemeester Stemerdink ontving het eerste exemplaar uit handen van auteur Jan Spendel.
Honderd jaar sociaaldemocraten in Voorschoten 8 uur geleden
De genomineerden en winnaars van 2023. Er kan genomineerd worden voor de awards van 2024.
Nomineren voor de Voorschoten Awards 8 uur geleden
Afbeelding
PvdA blij met vernoeming park naar Max van der Stoel 29 apr, 16:04
Op 4 mei wordt de film 'Verdwenen Stad' vertoond over de onthutsende rol van de Amsterdamse tram in de Tweede Wereldoorlog
Programma Filmtheater 29 apr, 15:56