Afbeelding

Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen

Algemeen Regio nieuws

Ruben van Borren, leerling groep 8, organiseerde afgelopen woensdag een markt. De opbrengst was voor ALS. ‘Groep 8 van onze school organiseert elk jaar een markt met spelletjes en kraampjes. Groep 8 kiest dan een goed doel. Het was nog spannend welk goed doel. Het ging tussen de dierenambulance en ALS.  

Voor als je niet weet wat ALS is. Het is en zenuw-spierziekte dat langzamerhand je spieren uitschakelt. Voor ALS is geen medicijn, want ze weten nog niet wat de oorzaak ervan is. Na de eerste symptomen heb je nog maar gemiddeld 3-5 jaar te leven. 

In het begin hadden we een groepje van vier mensen die moesten bedenken wat we gingen doen: een sponsorloop of een markt. Het werd een markt. Daarna mochten we groepjes maken en kraampjes verzinnen, een poster maken en inkopen doen. Er kwam ook een mevrouw vertellen die vrijwilliger is bij ALS. Zij had haar man aan deze ziekte verloren. 

Op de markt werd het echt heel druk. Vooral het eten was echt heel snel uitverkocht. De markt moest toch binnen worden gehouden, omdat het echt slecht weer zou worden. 

Aan het einde van de dag hadden we 840 euro opgehaald. Dat werd door de stichting PCSV (dat is ons scholenbestuur) aangevuld tot het bedrag van 1000 euro.’

Ook op de Fortgensschool werden de Koningsspelen vandaag gevierd. Natuurlijk startte de dag met de Koningsdag waar de hele school aan deelnam. Vervolgens werden, onder leiding van leerlingen van groep 8, in kleine groepen spelletjes gespeeld. Een springkussen mocht natuurlijk niet ontbreken en het weer werkte gelukkig ook mee.

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 10 uur geleden
Afbeelding
Raadszaal in de olie 16 uur geleden
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 17 uur geleden 1
Wethouder Paul de Bruin, Harm van Os van installatiebedrijf Freek van Os en Esther Habers, directeur bibliotheek Voorschoten.
Gemeente plaatst 26 zonnepanelen op bibliotheek 18 uur geleden 1
Drumfanfare Laurentius hield wel degelijk twee minuten stilte aan voordat het Wilhelmus werd ingezet
Het was echt twee volle minuten stil! 23 uur geleden 1