Afbeelding
Foto: Tjapko de Heus

Meld je aan!

Column Regio nieuws

Voor wie een vaste baan zoekt, of voor wie te maken heeft met onzekerheid over zijn/haar werk, is er een aanbod voor gratis, online, loopbaanbegeleiding. Dit wordt georganiseerd door De VAKbeweging: devakbeweging.nl/de-vakbeweging. 

De dienstverlening van De VAKbeweging is een samenwerking van de FNV en CNV, en zeker niet alleen voor leden van een van deze vakbonden. Het betreft een samenwerking van vakbonden, UWV, werkgeversorganisaties, beroepsonderwijs en gemeenten. De dienstverlening is kosteloos voor iedereen die ondersteuning nodig heeft. Dit is mogelijk dankzij beschikbare subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Hoe kan je gebruikmaken van deze loopbaanbegeleiding? Via een formulier op de website van devakbeweging.nl/aanmelden-0. Door het invullen van je gemeente, weten ze tot welke arbeidsmarktregio je hoort. Een loopbaancoach uit jouw regio neemt vervolgens contact met je op.
Samen kijken jullie dan of je voldoet aan de voorwaarden [na 12 maart 2020 werkloos geworden of onzekerheid over werk] voor het loopbaantraject. Als dit zo is, volgt een intakegesprek.
Mocht je helaas niet voldoen, dan wordt er gekeken of je op een andere manier geholpen kan worden.

Voordeel is dat je in direct contact komt met adviseurs die een breed overzicht hebben over alle mogelijkheden op de arbeidsmarkt inclusief omscholing en bijscholing. Vaak weten ze ook nog extra subsidiemogelijkheden voor je.

Ik draai inmiddels in Friesland al een tijdje mee in dit project en ben er heel enthousiast over. Soms kunnen we mensen met 1 of 2 gesprekken naar werk of een gerichte scholing helpen. Inmiddels melden zich ook werkgevers die plekken hebben voor stage of een combi van werken en leren. 

Belangrijk voordeel voor veel mensen is ook dat alles online kan en dat je ook buiten werktijd hieraan mee kan doen.

Ron Vonk, loopbaanadviseur

Nieuws overzicht

Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 1 uur geleden
Afbeelding
Blijf langer sterk 3 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 19 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 21 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend gisteren