Afbeelding

De nieuwste hype

Column Regio nieuws

In het AD van 13 februari lees ik een paginabreed artikel over de nieuwste hype: puppy yoga. Ook Arjan Lubach spreekt er over in de avondshow. Dit is een yoga les tussen de jonge hondjes. Voor 40 euro per les kunt u uw yoga mat uitrollen bij een bedrijf in Amsterdam. 

Twee weken eerder opende dat bedrijf de deuren. Het is zo succesvol dat na veertien dagen al een tweede vestiging geopend wordt. Oorzaak van het succes? Na de yogales mogen de deelnemers dertig minuten knuffelen met de beestjes. (Tenzij ze slapen, want dan mogen ze niet worden gewekt. Allen die zich bekommeren om dierenwelzijn - waaronder ikzelf – slaken een zucht van opluchting.)

Bovendien, yoga is gezond. Zegt het bedrijf. En jouw geluk hormoon stijgt bij het aaien van een puppy. De oplossing tegen alle stress in onze samenleving? Inderdaad, op de foto’s bij het artikel zie ik jonge goedgeklede dertigers helemaal ‘zen’ worden. En zie hoe schattig zo’n puppy is! Je schaft jezelf na de yoga toch meteen zo’n hondje aan!

En dan kriebelt het bij mij. Tijdens de corona namen 80.000 huishoudens extra een puppy. Gezellig! Mensen zaten thuis, dus ze konden het beestje uitlaten. Maar nu iedereen straks weer op vakantie gaat? Ik hou mijn hart vast. Een puppy is een levend wezen. Waar je verantwoordelijk voor zorgt. Het is geen impulsaankoop na een yogales.

Loop eens een kerk binnen en steek een kaarsje aan!


Het is geen hype, maar ik weet een betere manier om van stress af te raken. Loop eens een kerkgebouw in en steek een kaarsje aan. Je hoort van iedereen om je heen dat je ontzettend rustig wordt in zo’n kerk. Katholieken geloven dat dit komt omdat Christus aanwezig is in het gebouw. Hij die ooit gezegd heeft: “Komt allen tot Mij die uitgeput zijt en onder lasten gebukt, en Ik zal u rust en verlichting schenken.” (Mt 11,28)
Pastoor Rochus Franken

Nieuws overzicht

GroenLinks Voorschoten ging op bezoek bij Groen Schoten in België.
GroenLinks Voorschoten ontmoet Groen Schoten 8 uur geleden 1
Afbeelding
Repair Café op 25 mei 2 mei, 15:32
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 1 mei, 17:33
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 1 mei, 16:32 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 1 mei, 09:52 1