<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Jaap Buitendijk

Nieuw programma Filmtheater

  Cultuur

AVONDVOORSTELLINGEN

Woensdag 6, donderdag 7 november, 20.00, zaterdag 9 november, 15.30: Downton Abbey
Drama (VK 2019), 120 min. Kijkwijzer: 12
De van televisie bekende serie Downton Abbey komt nu als speelfilm op het grote doek.

De familie Crawley mag op hun landgoed koninklijk bezoek verwachten. De hofdienaren komen langs om het bezoek voor te bereiden. Het gaat al snel schuren tussen de twee culturen. Zoveel nieuw personeel zorgt voor schandaal, romantiek en intriges. In de film spelen de originele castleden waaronder: Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern, Maggie Smith, Robert James-Collier, Imelda Staunton, Matthew Goode.

Vrijdag 8 november, 20.00: Aretha Franklin "Amazing Grace"
(VS 2019). Speelduur 87 min. Kijkwijzer: AL

Concertregistratie van de legendarische concerten die de vorig jaar overleden 'Queen of Soul' Aretha Franklin in 1972 gaf in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. De film is nu voor het eerst te zien, de geluidsopnamen werden uitgegeven op 'Amazing Grace', het meest succesvolle gospelalbum allertijden. In de film zijn naast Aretha Franklin ook Reverand James Cleveland en Southern California Community Choir te zien. In het publiek zaten Rolling Stones Mick Jagger en Charlie Watts.

Donderdag 14 en zaterdag 16 november, 20.00, zondag 17 november, 15.30: Sorry we missed you
Drama, VK 2019, 100 min. Kijkwijzer: 12.
De nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Ken Loach (I, Daniel Blake).
Ricky en Abby wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Vrijdag 15 november, 20.00: Pavarotti
Muziekdocumentaire, biografie (GB/VS 2019), 114 min. Kijkwijzer: AL
Bijna veertig jaar stond tenor Luciano Pavarotti (1935-2007) op de planken, als ster in de cast van de grote opera's van Puccini, Donizetti en Verdi, later ook als solist in recitals. Pavarotti was een natuurtalent, een tenor wiens stem de harten van de mensen trof en de daken van de operahuizen liet trillen.

In een vakkundige compilatie van archiefmateriaal, interviews en operaregistraties weeft regisseur Howard een boeiend portret van een man die het leven omarmde. Pavarotti hield van eten – hij groeide van 85 naar 103 kilo -, vrouwen, gezelschap én de opera. Zijn talent maakte hem miljonair, maar niet onbereikbaar voor anderen; Pavarotti wordt door iedereen geroemd om zijn vriendelijkheid, generositeit en humor.

FAMILIEVOORSTELLINGEN

Zaterdag 9 november, 13.30 en woensdag 13 november 13.30 en 15.30: Mijn bijzonder rare week met Tess
Lieve sprookjesachtige jeugdfilm (NL 2019), 82 min. Kijkwijzer: AL.
Gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Anna Woltz, dat werd bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury.
Sam is bang dat hij als jongste van het gezin ooit in z'n eentje zal overblijven. Daarom gaat hij oefenen om alleen te zijn, iedere dag een beetje langer. Dat gaat hem eerst nog makkelijk af, maar 't wordt steeds moeilijker als hij op Terschelling Tess ontmoet, de dochter van de doktersassistente. Sam wordt vaak niet begrepen door zijn ouders, maar bij Tess is alles anders. Zij betrekt hem langzaam maar zeker bij een wonderlijk plan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten