<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Familiefilm &#39;De Magische Poort&#39; draait tijdens de herfstvakantie dagelijks in het Filmtheater</p>

Familiefilm 'De Magische Poort' draait tijdens de herfstvakantie dagelijks in het Filmtheater

(Foto: Filmtheater Voorschoten Filmdepot.nl )
Kunst & Cultuur

Filmtheater draait dubbel in de herfstvakantie

  Cultuur

Het Filmtheater Voorschoten, gevestigd in het Cultureel Centrum aan de Pr. Marijkelaan draait in de herfstvakantie dagelijks twee middagvoorstellingen met familiefilms. In verband met de corona-maatregelen mogen er per voorstelling maximaal 30 bezoekers worden toegelaten. Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via www.filmtheatervoorschoten.nl. Aan de kassa mogen namelijk zonder reservering geen kaartjes worden verkocht.

De films zijn: 

De Magische Poort (2D en 3D)
Animatie, familiefilm van de makers van Toy Story (2020), 84 min. Kijkwijzer: 6. Nederlands gesproken.
Davey, een verlegen dolfijn, ontdekt een magische poort! Elke vis die erdoorheen zwemt kan veranderen in wat hij maar wenst. Op een dag laten de moeralen zich door de poort veranderen in reuzenmoeralen. Ze zijn van plan de macht in het vredige Vissenstad over te nemen. Davey wil de moeralen verslaan, maar daarvoor heeft hij kracht en macht nodig. Om die te krijgen moet hij zijn vader, die hij al lang niet meer heeft gezien, proberen te vinden. Als het hem lukt om de moeralen te verslaan kan hij misschien ook het visje waar hij verliefd op is voor zich winnen.

Jackie en Oopjen
Familiefilm, avontuur (NL 2020) 90 min. Kijkwijzer: AL. Nederlands gesproken
De 12-jarige Jackie is kind aan huis in het Rijksmuseum, want haar moeder Mouna werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks. Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen haar. Jackie denkt dat ze het zich gewoon inbeeldde, maar dat is niet zo! Plotseling staat Oopjen voor haar neus. Ze is uit het schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje dat ze al jaren kwijt is. Oopjen merkt dat ze zich vergist heeft en is radeloos. Maar de stoere Jackie besluit haar te helpen. Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje. Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopjen ooit verborgen houden voor haar moeder? En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij?

Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!

Naast de familiefilms draaien er nog andere films. Kijk in de agenda op deze website voor meer informatie.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten