<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Lisanne Broere schreef over Kasteel Duivenvoorde in het boek &#39;Mooiste fotolocaties van West-Nederland.&#39;</p>

Lisanne Broere schreef over Kasteel Duivenvoorde in het boek 'Mooiste fotolocaties van West-Nederland.'

(Foto: Lisanne Broere)
Kunst & Cultuur

Voorschoten in boek ‘Mooiste fotolocaties West-Nederland’

  Cultuur

Na de mooiste fotolocaties van Zuid-Nederland, Oost-Nederland en Noord-Nederland komt in het weekend van 10 en 11 april het laatste deel uit: de mooiste fotolocaties van West-Nederland. In dit deel worden de mooiste plekken van de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland uitgebreid beschreven met prachtige foto’s ter illustratie onder andere van Kasteel Duivenvoorde.

Lisanne Broere uit Alphen aan den Rijn wees ons op dit boek. Zij werkte er aan mee. ‘In het boek heb ik geschreven over landgoed Duivenvoorde. Het kasteel is zeer fotogeniek en de bloemen van de tulpenboom zijn prachtig! Maar onze provincie heeft meer te bieden. Samen met Monique van Genderen heb ik de gebieden Meijendel en Tiengemeten uitgewerkt. Twee prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fotograferen. En wat denk je van de bollenvelden? In het boek beschrijf ik met bijbehorende GPS-locaties exact waar je kan genieten van deze prachtige kleurenpracht.’

Van de ruige Noordzeekust tot oude landgoederen en van stuwwal tot kletsnat weidevogelreservaat. West-Nederland is rijk aan natuur en een waar paradijs voor natuur- en landschapsfotografen. Het probleem voor elke natuur- en landschapsfotograaf is dat je al deze gebieden niet tot in detail kunt kennen. Niet als je in Noord-Holland, Zuid-Holland of Utrecht woont, laat staan als je er met vakantie gaat. Het gevolg is dat veel fotografen niet de foto’s maken die ze zouden kunnen maken als ze de juiste kennis zouden hebben. 

Een team van natuur- en landschapsfotografen uit West-Nederland bedacht hiervoor de oplossing. Met grote toewijding hebben zij het afgelopen jaar gewerkt aan een encyclopedische uitgave met daarin alle fotogenieke natuurgebieden van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht, een uniek naslagwerk voor West-Nederland. Elk gebied wordt beschreven aan de hand van een aantal exacte gps-coördinaten, variërend van twee tot soms wel tien. Bij elk van deze exacte locaties lees je wat je kunt fotograferen (van een waanzinnig landschap tot een bijzonder insect en van een kleurrijke plant tot grote groepen vogels) en in welke maanden van het jaar je er moet zijn. 

Maar daar blijft het niet bij, ook de beste weersomstandigheden, het beste moment van de dag en een overzicht van de belangrijkste voorkomende dieren en planten er voor komen vind je in deze uitgave. Op gedetailleerde kaartjes is de exacte ligging van de locaties aangegeven, evenals alle relevante parkeerplaatsen. 

De titel van het boek luidt: De mooiste fotolocaties West-Nederland. In bijna 500 pagina’s komen 180 verschillende natuurgebieden en meer dan 800 exacte gps-locaties uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht aan bod. De officiële release is in het weekend van 10 en 11 april. Tot die tijd is het boek met € 5,- pre-order korting te bestellen, inclusief gratis verzending binnen Nederland.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten