Afbeelding

Kunstzinnige verzetsposter tegen Oekraïense oorlog

Cultuur Kunst & Cultuur

(Persbericht) De oorlog in Oekraïne inspireert ook kunstenaars om op bijzondere wijze uitdrukking te geven aan hun zorg en verontwaardiging. De Wassenaarse kunstenaar Paul Mullens (74) maakte een schilderij, waarop een Oekraïense vrouw in haar wanhoop zwaait met een Oekraïense vlag. Het kleurrijke kunstwerk is inmiddels op poster (70 x 40 cm) uitgebracht en te koop voor € 21,75, waarvan € 6,75 voor verzending in een stevige koker. De opbrengst komt ten goede aan Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties ten gunste van Oekraïne. De poster is te bestellen via elleest2426@gmail.com.

Kunstenaar Paul Mullens hoopt dat kopers hun poster zichtbaar ophangen om hun steun aan Oekraïne zichtbaar te maken. ‘We kunnen als gewone burgers soms maar weinig doen om de grote problemen van de wereld op te lossen. Maar wat we zeker wel kunnen doen is onze stem laten horen en onze solidariteit betonen’. 

De kunstenaar heeft met zijn posteractie inmiddels de eerste € 500 aan Giro 555 kunnen overmaken. Op zijn website elle-est.nl wordt steeds aangegeven welk bedrag dankzij de posteractie is overgemaakt.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 12 uur geleden
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 13 uur geleden 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 20 uur geleden 1
Afbeelding
Vechtpartij bij opvanglocatie Gouden Leeuw 30 apr, 13:16 12
Burgemeester Stemerdink ontving het eerste exemplaar uit handen van auteur Jan Spendel.
Honderd jaar sociaaldemocraten in Voorschoten 30 apr, 12:00 1