Afbeelding
Foto: PJPJ

Geslaagd PJPJ Jazzfest in Cultureel Centrum

Cultuur Kunst & Cultuur

Podium Jong Professionals Jazz organiseerde op zaterdag 20 mei in het Cultureel Centrum Voorschoten het PJPJ Jazzfest. Dit festival (voorheen Piet Wezepoel Jazzfestival) is het belangrijkste evenement van PJPJ dat elk jaar plaatsvindt in de maand mei en naast de maandelijkse concerten, podium biedt aan veel studenten van het conservatorium in Den Haag.  

Op het Jazzfest traden leerlingen van De School voor Jong Talent en bachelor- en masterstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag op en waren er daarnaast optredens van professionele (inter)nationale jazzmusici.

Vanaf 17 u openden de vier jong talent combo’s (talenten tussen de 10 en 18 jaar!)  van het conservatorium het festival. Hierna trad met een filmische mix van jazz, rock en klassieke invloeden van het Isle strijkkwartet, het EigenGrau jazztrio en zangeres Giulia Rosanna, gezamenlijk genaamd het EigenGrau Ensemble, op in de grote zaal met muziek van Simon Gellsdorf. 

In de ronde zaal speelde het Stick to sticks trio op met een muzikale ode aan componisten die tevens drummer zijn, met Michele Pazzini. In de grote zaal had zangeres Giulia Rosanna die binnenkort afstudeert aan het conservatorium bij het EigenGrau Ensemble nog een bijrol maar bij haar eigen kwartet dat om 20:30 u optrad niet. Ze ontpopte zich als echte singer/songwriter. 

In de kleine zaal trad Mermaid Radio op met Charllotte Karlsted; zang en elektronica, Raya Hadzhieva ; trompet en elektronica en Olaf Keus op percussie. In feite kun je de muziek van Mermaid Radio popjazz noemen. Vervolgens speelde in de Ronde Zaal het Daniela Fanelli Quartet met pure groovy jazz.  

Nueva Manteca was de waardige afsluiter en hoofdact van het festival; het publiek moest regelmatig fluiten en applaudisseren voor dit overdonderende concert! Nueva Manteca bracht repertoire van hun laatste album Art, met composities van Art Blakey & The Jazz Messengers en transformeert hierop Art Blakey’s hardbop naar krachtige Latin jazz.

Zie voor meer info: pjpj.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 8 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 17 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9