<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: C. Aldo van der Meulen
Politiek

Terug van weggeweest: de Voorschotense sportprijs

  Politiek

Voorschoten krijgt weer een sportprijs. Dat besloot de gemeenteraad donderdagavond naar aanleiding van een motie die werd ingediend door CDA, VVD, PvdA, ONS Voorschoten en Voorschoten Lokaal Sterk.

‘De gemeente Voorschoten zet zich in voor een goed leefklimaat voor haar inwoners. Naast focus op goede gezondheidszorg is er ook de focus op preventie, het stimuleren naar beweging. Hiervoor een is een lokaal sportakkoord gesloten waar onder andere de thema’s positieve sportcultuur en topsport die inspireert, zijn opgenomen’, aldus de motie. De indieners vinden de sportprijs een mooie manier om waardering uit te spreken voor de inzet en prestaties van sporters. 

Voorschoten kende al eerder een sportprijs. In de jaren negentig werd deze in de Zilverfabriek gehouden. ‘Het was elke jaar weer een groot succes met honderden bezoekers’, aldus CDA fractievoorzitter René Zoetemelk. De indieners van de motie denken aan verschillende prijzen als sporter, sportploeg, talent of unieke sporter (met een beperking) van het jaar. De coördinatie van het evenement zou dan naar de begin dit jaar aangestelde sportcoördinator moeten gaan. 

Wethouder Cramwinckel gaf direct aan dat dat laatste geen optie is. ‘Die is al druk bezet’. Ook vroeg hij zich af hoe het evenement gefinancierd moet worden. René Zoetemelk antwoordde dat het evenement de gemeente destijds niets kostte omdat het door sponsors werd betaald. In de motie geven de indieners overigens aan zelf ook een bijdrage te willen leveren aan de organisatie. 

GroenLinks en D66 stemden in met de motie. SP-voorman Erik Maassen vreesde ‘de zoveelste netwerkborrel voor bestuurders van sportverenigingen’, en stemde tegen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten