Albert Deuzeman en Conny van der Krogt staan op plek 1 en 2 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Albert Deuzeman en Conny van der Krogt staan op plek 1 en 2 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: GroenLinks Voorschoten

Albert Deuzeman voert lijst GroenLinks aan

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) GroenLinks Voorschoten gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met een lijst van 21 kandidaten. Met huidig fractievoorzitter Albert Deuzeman als lijsttrekker en met nieuwkomer Conny van der Krogt op de tweede plek is er gekozen voor een mooie mix van ervaring en een nieuwe frisse blik op de gemeentepolitiek in Voorschoten. 

GroenLinks wil de lijn van het huidige college graag voortzetten. In de afgelopen vier jaar is veel schade uit het verleden hersteld, zodat Voorschoten er financieel en bestuurlijk weer beter voor staat. Daarmee is er ruimte ontstaan om te investeren in het dorp. GroenLinks wil concreet aan de slag met de uitdagingen die Voorschoten heeft en niet enkel eindeloos vergaderen. Met haar programma “Doen wat werkt” laat de partij zien dat er komende maart echt wat te kiezen valt in Voorschoten.

Lijsttrekker Albert Deuzeman woont met vrouw en twee kinderen in Noord-Hofland en is werkzaam als natuurkundige. Vanaf 2016 is hij actief voor GroenLinks in Voorschoten en heeft vanaf het begin zijn gedegen financiële kennis ingezet om de problemen van Voorschoten op te lossen en investeringen in de toekomst van ons dorp mogelijk te maken. Hij is raadslid sinds 2018 en vanaf 2020 ook fractievoorzitter. 

Op de tweede plek staat nieuwkomer Conny van der Krogt. Conny woont in Starrenburg en is een bekende in het dorp als lerares op de Fortgensschool, actief lid van Laurentius en de Bierbengels, en voorheen ook trekker van de stedenband met Kita. Sinds een jaar is zij burgercommissielid voor GroenLinks en vooral betrokken bij het groen, de bouw van woningen en het afval in Voorschoten.

De derde plek op de kieslijst wordt ingenomen door Paul ‘t Lam. Paul woont aan de Leidseweg en is werkzaam als adviseur informatiebeveiliging en privacy. Sinds 2018 is hij raadslid voor GroenLinks. Hij heeft ervaring opgedaan in alle commissies van Voorschoten, en organiseert de zwerfafval opruimacties in Voorschoten. Hij gaat zijn aandacht vooral richten op het sociaal domein, onderwijs, cultuur en sport.

Marja Nell heeft deelgenomen aan de cursus politiek actief van de gemeente Voorschoten en via die cursus de keuze gemaakt om voor GroenLinks actief te worden. Zij gaat als vierde op de kieslijst de theorie nu in de praktijk brengen. Marja woont in de Krimwijk en werkt op het Bio Science Park in Leiden.

Op de vijfde plek staat Tom Fabri. Tom woont in Boschgeest en is programmasecretaris bij het nationaal programma regionale energiestrategie (RES). Hij is vertrouwd met de mogelijkheden van de energietransitie en met de ontwikkelingen rond isoleren, en het opwekken van energie en warmte.

Op de zesde plaats van onze lijst staat Vlietwijk bewoonster Corine Ilic. Corine is bestuurslid van GroenLinks en al jaren actief op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit, momenteel bij het Hoogheemraadschap Rijnland.

De volledige kandidatenlijst van GroenLinks Voorschoten voor de verkiezingen van maart 2022 bestaat uit:
1.         Albert Deuzeman
2.         Conny van der Krogt
3.         Paul ‘t Lam
4.         Marja Nell
5.         Tom Fabri
6.         Corine Ilic
7.         Joop Bos
8.         Laurens van Nes
9.         Aeltsje Sierksma
10.         Wim Wolting
11.        Michiel van Essen
12.        Muriëlle van Sante
13.        Mart Rietbroek
14.        Walraven Koster
15.        Nicole Spaans
16.        Fons Lemmens
17.        Daphne de Wit
18.        Linda van der Zwaan
19.        Steef Harlaar
20.        Marijke Kleijweg
21.        Johan van Rixtel

Nieuws overzicht

Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
12 oktober: Wijnproeverij bij Vabene 4 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 22 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 23 uur geleden
Afbeelding
Dokter Otto van Eysden gaat met pensioen! 23 uur geleden 1