<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>GroenLinks raadslid Paul &#39;t Lam (midden) reikt samen met wethouder Paul de Bruijn (r) de waardebonnen uit aan Floris van Gulick, voorzitter van de Voedselbank&nbsp;</p>

GroenLinks raadslid Paul 't Lam (midden) reikt samen met wethouder Paul de Bruijn (r) de waardebonnen uit aan Floris van Gulick, voorzitter van de Voedselbank 

(Foto: GroenLinks Voorschoten)
Politiek

GroenLinks richt zich met nog meer inzet op armoede in Voorschoten

  Politiek

(Persbericht) De prettige Kerstdagen en het gelukkige en gezonde 2022 komt iedereen toe. Alleen is dat niet vanzelfsprekend. De coronamaatregelen met de huidige lockdown brengen velen in problemen. Financiële problemen door het sluiten van bedrijven en het wegvallen van inkomsten voor zzp’ers. Maar ook extra sociaal isolement, vooral in de Kerstperiode. De psychische problemen die zowel jongeren als ouderen hebben zijn nu lang niet altijd zichtbaar, maar gaan nog veel gevolgen hebben.

Voor huishoudens die in Voorschoten op of onder het bestaansniveau leven is de huidige situatie lastig. Naast alle coronamaatregelen stijgen ook de prijzen behoorlijk. Bovendien is het pijnlijk als er in de dure maand december geen financiële ruimte is voor het geven van Kerstcadeautjes. 

Om die reden diende GroenLinks een motie in om aan de klanten van de Voedselbank een waardebon van € 100 te verstrekken. Een waardebon die bij de lokale ondernemers besteed kan worden. Zo kunnen we deze geste ook ten goede laten komen van de lokale ondernemers. Opvallend genoeg stemden de lokale VVD en de VLS als enige twee partijen tegen. 

Donderdag 16 december hebben GroenLinks raadslid Paul ‘t Lam en wethouder Paul de Bruijn namens de gemeenteraad deze waardebonnen overhandigd aan voorzitter Floris van Gulick van de Voedselbank. Daarbij maakte GroenLinks van de gelegenheid gebruik om een dertigtal chocoladerepen te doneren.

De financiële problematiek beperkt zich natuurlijk niet tot de klanten van de Voedselbank, maar treft veel meer huishoudens in Voorschoten. GroenLinks wil dat hier beter zicht op komt en pleit daarom voor het optuigen van een echt armoedebeleid in Voorschoten.

Dat dat nodig is, is weer eens gebleken toen we begin december de gemeente vroegen om snel- of thuistesten aan Voorschotense minima te verstrekken. Een antwoord daarop ontbreekt nog van de gemeente, omdat het voor de gemeente lastig is om te bepalen hoe die groep gevonden kan worden. Een plan van aanpak voor het armoedebeleid kan daarbij helpen. De urgentie om ook de sneltesten goed te gebruiken is in de huidige situatie hopelijk wel duidelijk. We hebben daarom wederom gevraagd helderheid te geven hoe we als gemeente omgaan met sneltesten voor huishoudens die weinig financiële middelen hebben om deze sneltesten te kopen.

Het verschil in toegang tot sneltesten laat de groeiende kloof tussen arm en rijk zien, ook in Voorschoten. 

GroenLinks blijft zich ook in het nieuwe jaar inzetten voor een eerlijk armoedebeleid.
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten