Wethouder Erika Spil
Wethouder Erika Spil Foto: Rita van de Poel

Zaterdag 5 maart: zwerfafval opruimen met wethouder Spil en een winactie

Politiek Gemeenteberichten

(Persbericht gemeente) Op zaterdag 5 maart staat wethouder Erika Spil (Duurzaamheid, Afval en Milieu) tussen 12:00 en 14:00 uur op het Treubplein met een speciaal ingerichte kraam om aandacht te vragen voor zwerfafval. Iedere inwoner van Voorschoten kan hier een grijper en vuilniszakken ophalen, om met elkaar te zorgen voor een schoner Voorschoten.

Helaas ligt er nog te veel zwerfafval op straat. Zwerfafval heeft slechte gevolgen voor mensen, dieren en planten. Wethouder Spil: ‘Als elke inwoner van Voorschoten nu om te beginnen elke dag één stuk zwerfvuil opraapt, ziet ons dorp er over een jaar een stuk netter uit. Krijgt u de smaak te pakken en wilt u meer doen? De gemeente stelt gratis grijpers en afvalzakken ter beschikking aan voor wie een zwerfvuilrondje in z’n buurt wil maken.’

Winactie
Bernadette het Peukenmeisje is zaterdag ook aanwezig en vertelt in de kraam meer over zwerfafval en de impact daarvan. Aan het initiatief zit een winactie verbonden, waarmee een leuk en duurzaam cadeau te winnen is. Wie zich wil inzetten voor een schonere buurt en kans wil maken op de prijs, is op zaterdag 5 maart van harte welkom op het Treubplein!

Lilly Platt
Op vrijdag 11 maart gaat wethouder Erika Spil zelf aan de slag om met de 13-jarige Lilly Platt, ambassadeur van How Global en Plastic Pollution Coalition, een ronde door Voorschoten te doen en zwerfafval te rapen. Lilly raapt al sinds 2017 zwerfafval in de omgeving van Voorschoten. Ze raakte geïnspireerd door haar opa die vertelde over plastic soep en het feit dat al het plastic niet vergaat.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Evenement in Vuur en Vlam bij Stoomtreinmuseum 8 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks Voorschoten vindt accommodaties essentieel onderdeel van sportvisie 8 uur geleden
Afbeelding
Succes in Silvercup voor Forescate Hockey Dames 1 8 uur geleden
Afbeelding
OdenseHuisOrkest brengt mensen bij elkaar: 'Ik word er blij van in mijn hoofd' 15 uur geleden
Afbeelding
PvdA: 'Voor een inclusief en veilig sportklimaat in Voorschoten' 27 mrt., 09:22