Afbeelding

GroenLinks feliciteert nieuw college

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Donderdagavond 7 juli, op de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, zijn de drie wethouders van het nieuwe college beëdigd. Een kleine vier maanden na de verkiezingen heeft Voorschoten daarmee eindelijk weer een voltallig bestuur. 

De urgentie daarvan was voor GroenLinks bij de laatste informatieronde één van de redenen om een doorstart van de onderhandelingen te suggereren tussen VVD, VL en CDA. Met de herbenoeming van Paul de Bruijn en de benoeming van Hans van der Elst en René Zoetemelk wordt op de valreep maandenlange stagnatie van het Voorschotens bestuur voorkomen. “We hebben gezien dat de afgelopen weken intensief zijn geweest voor de betrokken partijen”, zei GroenLinks fractievoorzitter Albert Deuzeman tijdens de raadsvergadering, “en we willen daarvoor onze waardering uitspreken.”

De leden van het nieuwe college zijn allen bekenden uit de Voorschotense raad, die hebben aangegeven de samenwerking met de progressieve oppositiepartijen in die raad op te willen zoeken. Dat is wat de GroenLinks fractie betreft een mooi signaal. Bij de bespreking van het coalitieakkoord bleek ook al dat er nog flink wat plannen te maken zijn. Juist op punten die voor GroenLinks belangrijk zijn – sociaal beleid, duurzaamheid en voorzieningen – blijven de coalitieafspraken regelmatig vaag en beperkt. Wij pakken deze handreiking graag op en willen samen met de andere progressieve fracties van D66, PvdA en SP na de zomer plannen aandragen in een Progressief Akkoord om dit samen met het college en de coalitiepartijen verder in te vullen. 

Op dit moment wil de GroenLinks fractie in ieder geval de wethouders van harte feliciteren en dit college een voorspoedige start wensen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 21 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 22 uur geleden
Afbeelding
Dokter Otto van Eysden gaat met pensioen! 22 uur geleden 1
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende Peter Dik 23 uur geleden