<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: TV Forescate
Foto: TV Forescate
Sport

Forescate Tennis start competities voortvarend

  Sport

Afgelopen weekeinde begon in Nederland het tenniscompetitieseizoen weer. Op veel tennisparken streden tennissers van alle niveaus tegen elkaar in clubvorm. Zo ook op TV Forescate. Zowel de jeugd als senioren traden aan. 

TV Forescate beschikt over meerdere topteams die strijden om de hoogste plekken. We doen verslag van de belangrijkste wedstrijden.

De eerste competitie speelronde begon voor zaterdag heren 1 van TV Forescate met een verre uitwedstrijd naar Hoek van Holland. Vanwege de steeds grotere populariteit van de zaterdag competitie, bestond deze klasse uit een aantal nieuwe teams, waardoor er een tegenstanden getroffen werd, die voorgaande jaren nooit getroffen werd. Hoewel er na de singels een 3-1 achterstand te noteren viel, bleek Forescate in de dubbels duidelijk de betere en kon de eerste dag afgesloten worden met een 3-3 einduitslag. Een van de nieuwe teams op de zaterdag is zaterdag Heren 2, onder leiding van captain en nieuw bestuurslid Xander van der Klaauw, spelend in dezelfde klasse als Heren 1. Dit team kwam over van de zondag en begon gelijk met een klinkende 6-0 thuisoverwinning. Ook zaterdag heren 3 begon goed aan de competitie door thuis een 5-1 overwinning te boeken. 

In een heerlijk zonnetje, mocht zondag Heren 1 een dag later thuis aantreden tegen Groeneveen. Het eerste team bestaat uit voornamelijk jonge spelers die allemaal begonnen zijn in de jeugd van Forescate, en nu zichzelf mogen laten zien in de 2e klasse op zondag. Nederlands kampioen Bastiaan Weststrate begon de dag nog goed met een sterke overwinning, maar helaas kon er geen goed vervolg gegeven worden en werd er helaas met 4-2 verloren. Oude rot Edwin Weststrate mocht nog wel in de dubbel weer een keer aantreden met zoon Bastiaan, maar helaas wisten vader en zoon in een spannende dubbel niet de overwinning eruit te slepen. 
Zondag Heren 2 begon de competitie in de 2e klasse met een uitwedstrijd in 's-Gravenzande. Dit team bestond uit een aantal nieuwe spelers die over zijn gekomen van Roomburg en Qravel en wisten met een 3-3 gelijkspel te vertrekken te vetrekken uit het Westland. Heren 3 begon thuis de competitie helaas met een 5-1 nederlaag, terwijl Heren 4 juist alle punten in Voorschoten wist te houden. 


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten