Nipt verlies voor Heren 1 MHC Forescate

Sport Sport

Na een goede midweekse oefenpot tegen Alecto vertrokken we zondag vol goede moed naar Nieuwerkerk. Onze tegenstander was "IJssel", dat vorige week een flink pak slaag van onze Leidse streekgenoot Roomburg had moeten verwerken, en daardoor tot het bot gemotiveerd was om dit recht te zetten. Terwijl Forescate naarstig op zoek is naar punten om de kelder van de competitie de rug toe te kunnen keren. Alle ingrediënten om het publiek een spektakel voor te schotelen waren dus aanwezig.

De eerste helft was echter ontluisterend zwak. Doelpunten werden op een presenteerblaadje aangeboden aan de spitsen van IJssel, zonder daartegenover een noemenswaardige tegenstoot te kunnen plaatsen. Binnen de kortste tijd stonden we 3-0 achter en snakten we naar de rust.
In de rust werden een paar tactische aanpassingen gedaan, maar bovenal wist manager Marja ons met een vlammend betoog te motiveren om de tweede helft uit een ander vaatje te tappen.

Als herboren begonnen de blauwhemden aan de tweede helft. Geholpen door een man meer situatie, wist A-junior Koen Vink met een prachtige tip-in de hatelijke nul van het scorebord weg te poetsen. Het momentum kantelde en splijtende passes en schitterende loopacties wisselden elkaar in hoog tempo af. Oudgediende Gijs Brons stond aan de basis van een flitsende aanval, die onreglementair in de cirkel tot halt werd gebracht met een strafbal als gevolg. Tim Pont wist deze op onconventionele wijze te benutten en bracht de stand op 3-2. Nog binnen hetzelfde kwart bracht Veteraan Steven Altenburg de score op 3-3 met intikkertje.

De wedstrijd was weer in evenwicht en spanningen liepen in de eindfase flink op. Na een aantal goede reddingen van doelman Kevin Segeren en een viertal onschadelijk gemaakte strafcorners, vielen in de slotfase steeds grotere gaten tussen de linies, bij beide partijen. Na een groene en gele kaart werd de situatie penibeler. Desalniettemin golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams om de wedstrijd te beslissen. Vijf minuten voor tijd wist een IJsselse spits een bal in onze kom te onderscheppen, waarna hij koelbloedig afronden en de eindstand 4-3 op het bord zette.

Het publiek was de tweede helft de winnaar na een abominabele eerste helft. Helaas dus weer geen punten deze week  voor de ForescateHeren, en een verlenging van het ongewenste verblijf onderin de 1e klasse.