<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: F. Schonk
Foto: F. Schonk
Sport

Dames MHC Forescate winnen overtuigend

  Sport

Na de winst op Kieviten D1 en een goede trainingsweek was Forescate D1 weer klaar voor de volgende wedstrijd. Zij mochten dit keer afreizen naar Gorinchem.

Forescate D1 begon erg sterk en maakte ook snel de openingstreffer. Na een mooie actie over de achterlijn tipte Aniek Wegner de bal behendig de goal in: 0-1 voor Forescate! Forescate bleef als team goed druk zetten en ze gaven alles om de felbegeerde 3 punten te pakken. Dit resulteerde in een strafcorner die Anouk van Zonneveld behendig met een backhandslag snoeihard in de linkerhoek sloeg, 0-2.

Ondanks de 0-2 voorsprong bleef Forescate niet altijd scherp, waardoor zij toch een tegendoelpunt om hun oren kregen, 1-2. Maar bij een volgende strafcorner werd door Julia Hoekstra naar Esmee Braams geflatst, die hem vlak langs de keeper naar Jenna van der Kruk tipte. Zij pushte de bal langs de lijnstopper de goal in: 1-3 !

Na deze corner kreeg ook Rapid een strafcorner die helaas door de benen ging van onze keeper waardoor het 2-3 werd, en de wedstrijd dus erg spannend bleef.
Gelukkig haalde vervolgens ook Forescate weer een strafcorner die onze ster-sleepster Anouk van Zonneveld met een schijn door de benen van de keepster van Rapid speelde, 2-4. 

Nu Forescate een grotere voorsprong had gecreëerd bleven ze druk zetten en vechten voor het vijfde doelpunt. Ondertussen speelde Rapid 'alles of niets' door een hoge druk te spelen, dit lukte gelukkig niet, waardoor Forescate makkelijk door hun linies kon spelen. Er werd veel gehakt en gebeukt, maar toch lukte het Forescate om tot de 23-meter lijn van Rapid door te dringen, waar Jenna van der Kruk de bal richting de cirkel sloeg. Tot verbazing van de dames van Forescate stopte de keeper van Rapid de bal in plaats van deze te laten lopen, waardoor Aniek Wegner de bal door kon oppakken en afspelen naar Martine Morsch die de bal gemakkelijk in de goal kon leggen. 
Met deze treffer kwam de einduitslag op een welverdiende 2-5 !

Forescate houd met deze winst en dor de andere uitskagen van dit weekeinde de 8e plaats in de competitieranglijst.  De komende weken zullen de kaarten in deze poule echtre pas echt geschud worden, en staan voor de Forescatedames nog bvelangrijke wedstrijden op het programma.   Volgende week eerst thuis tegen de huidige nummer 6, Dordrecht, dat slechts 2 punten meer heeft dan Forescate. Bij winst voor Forescate wisselen de teams dus van plek. 

Op 24 november dan de laatste buitenwedstrijd voor de winterstop, uit tegen de huidige nummer 4, Pelikaan.

 
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten