<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Goederaad
Foto: Goederaad (Foto: )
Sport

Sportinstituut Goederaad Taekwon-Do goud met teamontmoeting

  Sport

Sportinstituut Goederaad heeft afgelopen zondag met succes deelgenomen aan de 1e Rotterdamse Taekwon-Do Cup. Sportinstituut Goederaad werd vertegenwoordigd door 6 deelnemers en 1 scheidsrechter. Volgens leraar Marco Zandbergen was het een groot toernooi met tegen de 350 deelnemers. Prijzen waren te winnen op vier onderdelen: sparring individueel, sparring teams, stijl individueel en stijl teams. Sportinstituut Goederaad heeft de volgende prestaties geleverd.

Behaalde prijs op het onderdeel sparring teams: Goud voor Sportinstituut Goederaad

Behaalde prijzen op het onderdeel sparring individueel:Zilver voor:  Jimmy Hendriks, Floris Kraaijenbos  

Behaalde prijs op het onderdeel stijl: Zilver voor: Joël van Hutten                                                                          

Met het onderdeel sparring teams was het mogelijk om met 3 deelnemers in te schrijven. Het team van Sportinstituut Goederaad bestond uit Jimmy Hendriks, Joël van hutten en Badr Hamdaoui. De finale was tegen de Haagse Taekwon-Do school Beuk. Deze school staat onder leiding van de sportieve Martin van Straaten alias Beuk. Het team van beuk bestond uit Martin en 2 ervaren leerlingen. De mannen van Sportinstituut Goederaad waren hongerig want bij het onderdeel sparring individueel won Jimmy net geen goud en Joël moest zijn verlies nemen tegen de uiteindelijke kampioen. 

Bij alle 3 de partijen gingen de scores over en weer maar ging de winst iedere ronde duidelijk naar de mannen uit Voorschoten. Floris won overtuigend van een tegenstander met zwarte band door mooie hand en voet combinaties. Floris hield zijn tegenstander continue onder druk en zorgde er voor dat de tegenstander meerdere malen buiten de ring belande. In de finale stond Floris tegen een ervaren tegenstander eveneens met zwarte band. Floris weerde zich goed en scoorde punten maar moest de winst aan de sterke tegenstander laten. Floris is met 14 jaar net junior en dan zulke prestaties leveren betekent dat hij veel ontwikkelpotentie heeft. 

De gebroeders Kohistani grossierden alle toernooien prijzen. Dit toernooi namen ze voor het eerst deel in de A-klasse doorgaand systeem en dat is behoorlijk wennen ten opzichte van punt stop B-klasse. Adebullah bleef net buiten het eremetaal en werd 4e. Ayoub Touballi deed voor de 2e keer mee aan een wedstrijd en eindigde met 24 tegenstanders na 4 partijen op de 4e plaats. Zeker een goede prestatie want hij verloor met 1 punt verschil in de kwart finale. 

Marco kijkt tevreden terug op het toernooi en de prestaties van zijn leerlingen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten