Doe mee aan de online Leiden Marathon op 10 mei
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Leiden Marathon, marathon.nl
Foto: Leiden Marathon, marathon.nl (Foto: )

Doe mee aan de online Leiden Marathon op 10 mei

  Sport

De Leiden Marathon gaat niet door en wordt hopelijk in november gelopen. Maar de organisatie heeft een alternatief gevonden voor 10 mei: de online marathon. 

'Normaal zou Leiden op zondag 10 mei vollopen met hardlopers en wandelaars om samen allerlei afstanden te lopen. Wij willen dit nog steeds doen, maar dan alleen niet samen en niet per se in Leiden. Loop dus alleen en houd afstand', laat de organisatie op de website weten. 

Online
Kortom, doe mee met de Online Leiden Marathon. Registreer je en loop op 10 mei de 10 kilometer. De start is om 10 uur, maar die duurt tot 16 uur. Je mag dus in die zes uur starten wanneer je wilt. En… je zoekt jouw eigen parcours uit. Dat kan in Leiden zijn, maar net zo goed in Friesland, Limburg, Zeeland of zelfs ergens in het buitenland (waar je mag lopen).

10 kilometer
Wij hebben goed geluisterd naar onze minister-president. En mogen dus een luchtje scheppen. Daarom bieden wij alleen een afstand van 10 kilometer aan en niet de hele of de halve marathon. Dat is geen luchtje scheppen meer.

Hoe het werkt? 
Je meldt je aan en ontvangt per email een code. Download vervolgens onze app en vul de code in voordat je gaat starten (op 10 mei tussen 10 en 16 uur). Je kunt dan jouw kilometertijden aflezen en na het volbrengen van de 10 kilometer word je automatisch opgenomen in het klassement, of je nu hebt hardgelopen of gewandeld, dat maakt niet uit. Na jouw prestatie kun je jouw digitaal certificaat downloaden (dus geen medaille).

De kosten zijn vriendelijk gehouden, namelijk € 1,95. Dit bedrag wordt alleen gevraagd om de ondernemers die de app maken, te betalen. Verder niks.

Aanmelden kan op www.marathon.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten