In alle vroegte werd het ijs getest door burgemeester Stemerdink en de ijsmeester
In alle vroegte werd het ijs getest door burgemeester Stemerdink en de ijsmeester Foto's: VSK

Het mooiste ijs in 25 jaar (Update)

Sport Sport

Update: de baan is inmiddels weer dicht. 
“In 25 jaar dat ik ijsmeester ben, is dit het mooiste ijs”, zegt ijsmeester Adri Hendriks tevreden nadat hij een rondje heeft geschaatst. En hij heeft gelijk, de natuurijsbaan is net een spiegel. Vandaag kan Voorschoten genieten van schaatsen op de natuurijsbaan.

Burgemeester Stemerdink is er vroeg bij. Ze lost een vorig jaar gemaakte belofte in dat ze haar schaatsen zou onderbinden maar alleen als er niemand bij was. Om half 8 was ze aanwezig en bond haar noren onder. “Het is fantastisch ijs”, glundert ze terwijl de ochtendzon zich voorzichtig laat zien en de ijsbaan in een prachtig licht onderdompelt. 

“Moet je zien hoe helder het ijs is, je kunt gewoon de grassprieten zien”, wijst hij. De ijsmeester zei dinsdag al dat de baan met twee dagen open kon. Veel sceptici waren het niet met hem eens maar hij kreeg gelijk. “We hebben niks extra’s aan het ijs gedaan, gewoon de natuur haar werk laten zien. Sproeien en krijtpoeder helpen niet op een natuurijsbaan, dat kan alleen met een andere ondergrond als beton of een skeelerbaan.”

Het gaat wel dooien vanmiddag maar de ijsmeester verwacht dat de baan tot 22.00 uur vanavond open kan blijven. “Er komen wolken en dat betekent dat de zon niet op het ijs kan komen. Dat scheelt altijd.”

Voorschoten heeft de toestand van het ijs goed in de gaten gehouden. Er stond al een flinke rij voordat de baan opening. En er zijn heel wat zakelijke afspraken afgezegd en vrije dagen opgenomen. “Schaatsen op de natuurijsbaan, dat gebeurt niet zo vaak, daar wil je wel vrij voor nemen”, zegt een schaatser.

Beluister hier de interviews via Sleutelstad

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Ook in Voorschoten nep wijkagenten actief 19 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 17 mei, 20:06
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 17 mei, 14:59
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 17 mei, 14:59 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 17 mei, 13:55