Afbeelding

Keurmerk Ospitalita Italiana voor VaBene

Zakelijk

Voorschoten - Restaurant VaBene in de Schoolstraat in Voorschoten heeft ook dit jaar weer van de Italiaanse Kamer van Koophandel, de Unioncamere, het keurmerk 'Marchio Ospitalità Italiana' ontvangen en behoort daarmee tot één van de beste 49 Italiaanse restaurants in Nederland.

Unioncamere heeft met het project "OSPITALITÀ ITALIANA, Italiaanse restaurants in de wereld" zich ten doel gesteld de Italiaanse restaurants in het buitenland te promoten, die de typische kwaliteitsstandaard van de "Ospitalita' Italiana" te geranderen met de ondersteuning van het 'Istituto Nazionale Ricerche Turistiche' IS NA.R.T ("Nationale Instituut toeristische onderzoek"), onderdeel van de Kamers van Koophandel.

Het keurmerk 'Marchio Ospitalità Italiana' Het keurmerk staat voor de garantie dat een restaurant , de keuken, de chef en  het menu) écht Italiaans. De Italiaanse restaurants worden door de Italiaanse Kamer van Koophandel jaarlijks beoordeeld. Het Disciplinair, van algemeen karakter en op geldig op internationaal niveau, bestaat uit de volgende 10 regels:

1. Identiteit en onderscheid
2. Ontvangst
3. Mise en place
4. Keuken
5. Menu
6. Gastronomisch aanbod
7. Wijnkaart
8. Olijfolie extravergine
9. Ervaring en competentie
10. DOP en IGP producten

Belangrijke onderdelen hier bij zijn: Het restaurant serveert kazen vleeswaren afkomstig uit Italië. Het restaurant serveert Italiaanse espresso koffie, de wijnkaart moet tenminste 30% Italiaanse DOP of IGP (DOC, DOCG, IGT) wijnen bevatten. In ieder geval moeten er tenminste 5 Italiaanse wijnen DOP of IGP zijn. (essentieele kwalificatie- KO). Het restaurant moet voor de dressing van de gerechten alleen maar Olijfolie extravergine DOP/IGP uit Italië aanbieden of Italiaanse olijfolie extravergine. (essentieele kwalificatie- KO)

Afbeelding
Afbeelding