Afbeelding
Foto: FJ MEDiA

Essence of Beauty laat je huid weer stralen

Zakelijk

Huidverbetering en permanente make-up

Natuurlijk, echte schoonheid zit van binnen maar de huid heeft zo af en toe wel wat hulp nodig. 'Dan is het wel belangrijk dat je goede en vooral natuurlijk producten gebruikt tijdens de behandeling', zegt Yvonne Duyvestijn. Ze is eigenaresse van Essence of Beauty aan de Veurseweg. De salon is gespecialiseerd in permanente make-up en huidverbetering.

Voorschoten - Velen kennen Yvonne nog uit de tijd dat ze doktersassistente was bij dokter Melman maar ze stopte met werken toen dochter nummer drie zich aankondigde. 'Toch kon ik het medische niet loslaten en ben de opleiding tot schoonheidsspecialiste gaan volgen. Tegenwoordig houd ik me meer bezig met permanente make-up en huidverbetering op basis van natuurlijke producten.

Huidverbetering
Een mooie huid is essentieel voor je uitstraling maar dat is niet altijd even makkelijk onder andere door acne, pigmentvlekken, couperose, rimpels en ouderdomsvlekken. Wij werken met een natuurlijke kruiden- en algenpeeling die de huid niet alleen reinigt maar ook beschadigde cellen herstelt, de collageen- en elastineproductie stimuleert en de doorbloeding verbetert. De combinatie van natuurlijke ingrediënten gebaseerd op onder andere algen en kruiden, is de meest effectieve behandeling op dit moment, ook op de dunner wordende, gevoelige en couperose huid.

Permanente make-up
Een misverstand over permanente make-up is is dat men denkt dat het een tatoeage is. Het principe lijkt wel op elkaar, bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht maar dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. De apparatuur en de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend. De intensiteit van de permanente make-up vervaagt in de loop der tijd maar dat is per persoon verschillend. Dat heeft onder meer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Permanente make-up is vooral makkelijk, het is echt ' wake-up with make-up' en voor sommige mensen, die door ziekte geen haar meer hebben, zelfs essentieel. Ik vind het een prachtig onderdeel van mijn werk. Een behandeling begint altijd eerst met een intake-gesprek. We bespreken technieken, vorm, kleur, werkwijze etc. Aan de hand van foto's in de salon kun je aangeven wat je wel en niet mooi vindt. Dan teken ik met een potlood voor hoe het gaat worden. Pas als we allebei tevreden zijn, ga ik de make-up opzetten. Een behandeling duurt ongeveer 2,5 uur en eventueel kan er een verdovingscrème worden gebruikt. Dat doen we allemaal in overleg.'

Nieuw in de salon is 'full lips'. 'Bij deze behandeling maak ik een extra lijntje en kleur op de lippen zodat ze wat voller lijken maar toch natuurlijk blijven. Ik kreeg wel vaker vragen hierover en besloot daarom onlangs om de opleiding te gaan volgen.' Yvonne reisde hiervoor naar Ierland en Oostenrijk en is inmiddels gespecialiseerd. Daarnaast volgt ze de trainingen van Tom Sebastiaan, de ambassadeur van de beauty-ondernemer.

Essence of Beauty
Veurseweg 287, Voorschoten
06 10348934
essence-of-beauty.nl

Yvonne Duyvestijn is al ruim tien jaar schoonheidsspecialiste in haar eigen salon aan de Veurseweg. Ze heeft zich toegelegd op huidverbetering en permanente make-up. Foto: FJ Media.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Evenement in Vuur en Vlam bij Stoomtreinmuseum 7 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks Voorschoten vindt accommodaties essentieel onderdeel van sportvisie 7 uur geleden
Afbeelding
Succes in Silvercup voor Forescate Hockey Dames 1 8 uur geleden
Afbeelding
OdenseHuisOrkest brengt mensen bij elkaar: 'Ik word er blij van in mijn hoofd' 14 uur geleden
Afbeelding
PvdA: 'Voor een inclusief en veilig sportklimaat in Voorschoten' 27 mrt., 09:22