Burgemeester Visser van Katwijk neemt de handtekeningen en brieven in ontvangst. Foto's: René Zoetemelk
Burgemeester Visser van Katwijk neemt de handtekeningen en brieven in ontvangst. Foto's: René Zoetemelk

Intratuin overhandigt 1800 handtekeningen aan burgemeester Katwijk

Zakelijk Ondernemer in beeld

Sjaco Griffioen en zijn manager Ramon van Intratuin overhandigden vanmiddag 1800 handtekeningen en 2000 steunbrieven aan burgemeester Visser van Katwijk. Griffioen hoopt hiermee alsnog toestemming te krijgen om zijn bedrijf te verhuizen naar Katwijk.

De afgelopen 15 jaar heeft Griffioen met de gemeente Katwijk samen gewerkt om de verhuizing mogelijk te maken. Intratuin moet weg van de Leidseweg Noord waar het nu gevestigd is. Het terrein is te klein en weg kan de hoeveelheid verkeer niet aan. Vorig jaar vroeg Griffioen de vergunning aan en die werd tot zijn verbazing plotseling geweigerd.

Na deze uitspraak werd een petitie gestart die inmiddels 1800 keer is ondertekend. Ook kwamen er zo’n 2000 brieven met steunbetuigingen. De gemeenteraad van Katwijk neemt eind mei een besluit maar wilde voor die tijd aan inwoners en ondernemers de kans geven om hun mening te geven. Dat gebeurt vanavond, digitaal. 

Het terrein aan de Leidseweg Noord is door Griffioen verkocht aan een projectontwikkelaar. Onlangs gaf de Voorschotense gemeenteraad groen licht voor de bouw van 129 woningen op het terrein. 

Als de Katwjkse gemeenteraad besluit de vergunning te weigeren zal aan het familiebedrijf dat al bijna 100 jaar in Voorschoten is gevestigd, een einde komen. De medewerkers staan dan op straat. ‘Eigenlijk was het de bedoeling dat we hier vanmiddag met al het personeel zouden komen maar dat kon niet vanwege de coronamaatregelen’, zegt Sjaco Griffioen. ‘Daarom hebben we van iedereen een foto gemaakt en die op een stok voor het gemeentehuis gezet.’

In de Voorschotense Krant van 1 mei zei Griffioen: Ik verwacht van de raad dat zij als gekozen volksvertegenwoordigers daadwerkelijk het volk vertegenwoordigen. Veel inwoners van Katwijk én omstreken willen dat Intratuin blijft bestaan. Dat blijkt ook de vele reacties op de petitie.’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 8 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate gymt samen met de basisscholen 9 uur geleden
De eerste punten van Dames 1 TV Forescate zijn binnen maar winst zat er nog niet in.
Forescate Dames 1 pakt eerste punten maar grijpt net naast de overwinning 10 uur geleden
Afbeelding
Li-La-Lentefeest in de Natuurspeeltuin! 10 uur geleden
Afbeelding
VVD, CDA en VL blokkeren inhaalslag minimabeleid 10 uur geleden 1