Afbeelding

Netwerkbijeenkomst voor ondernemers

Zakelijk Ondernemer in beeld

(Persbericht) Ook in de huidige economische tijd is het belangrijk om als ondernemer met een breed netwerk in contact te staan. Op de schaal van de regio is er daarom op donderdagmiddag 18 november een event wat zowel fysiek (in Trianon Leiden) als digitaal kan worden bijgewoond. Onder de naam Ondernemen in 071 worden economische ontwikkelingen toegelicht en initiatieven gepresenteerd. Als afsluiting kan men collega-ondernemers ontmoeten. Aanmelden kan via www.ondernemenin071.nl. Daar is ook het complete programma te vinden. 

Digitalisering
Ondernemen in 071 is er voor en door ondernemers en heeft een divers programma. Het nieuwe project ‘Laat digitalisering voor je werken’ wordt gelanceerd. Een initiatief waarbij het mkb actief kennismaakt met de voordelen van digitaal ondernemen. Ook zijn er vouchers beschikbaar voor ondernemers om zaken binnen hun bedrijf uit te proberen.

Jong geleerd, oud gedaan
Drie invalshoeken van ondernemerschap komen bij elkaar in een interview met ondernemers. Het gaat om gevestigd ondernemer Martijn van Pelt van Interpulse. Zijn bedrijf groeit gestaag door, waarbij het netwerk in de regio een belangrijke rol speelt. Arjan van Unen van Doser staat als lifescience ondernemer nog aan het begin van zijn ondernemerschap. Nieuwe technieken en digitalisering zorgen daarbij voor een vliegwiel. Govert de Kok van Bioscopen Leiden vaart in tijden van corona tegen de wind in: hij neemt, ondanks corona, de stap om te investeren in een groots project. Hij realiseert een mega-bioscoop bij het Centraal Station in Leiden.

Nieuw ondernemerschap
Bezoekers kunnen tenslotte kennismaken met het groeiend ondernemerscluster van Unmanned Valley in Katwijk. Theo de Vries, programmamanager, vertelt over de wereld van drones, onbemande voertuigen en de explosieve groei van deze innovatieve markt. Hier liggen voor ondernemers veel kansen. Niet alleen op het gebied van toepassingen (denk aan inspecties van gebouwen en gewassen, hulpverlening in noodsituaties en slimme toepassingen van sensoren), maar ook op het gebied van samenwerking en toelevering. Voldoende geschoold personeel is essentieel om te kunnen blijven groeien. Human Capital is bij Unmanned Valley dan ook topprioriteit.

Wil je er (digitaal of fysiek) bij zijn? Meer informatie en aanmelden kan via www.ondernemenin071.nl.