Afbeelding

ONS: Blijvend investeren in jeugd

Algemeen Politiek

PERSBERICHT ONS

De positie van jongeren in de Nederlandse samenleving is in deze tijden ongekend kwetsbaar; niet alleen in maatschappelijk en economisch opzicht, maar ook psychologisch en cultureel. Maatschappelijke organisaties als onderwijs, welzijnsinstellingen, gemeenten en jeugdinrichtingen worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van deze complexe problematiek. Een sprekend voorbeeld hiervan zijn de hoge cijfers ten aanzien van voortijdig schoolverlaten. En dat, terwijl de samenleving goed geschoolde mensen hard nodig heeft, nu en in de toekomst.

In Voorschoten gaat het goed met onze jeugd! Ons dorp kent uitstekende basisscholen, een bloeiend verenigingsleven en diverse sportfaciliteiten. Kinderen die opgroeien en naar school gaan in Voorschoten krijgen een goede basis mee voor hun verdere toekomst. Toch is er een kleine groep die extra aandacht nodig heeft. ONS Voorschoten wil dat die groep de aandacht en hulp krijgt die nodig is zodat ze mee kunnen blijven draaien in de samenleving. Ouders die ondersteuning nodig hebben bij de zorg voor hun kinderen kunnen dat waar nodig krijgen bij ons Centrum voor Jeugd en Gezin. Problemen zoals taalachterstand, moeten vroegtijdig opgespoord worden om andere achterstanden en in een later stadium schooluitval te voorkomen. ONS Voorschoten pleit voor behoud van een gezonde toekomst voor onze jeugd, dus moeten we daar blijvend in investeren!

ONS doel:

• Behoud van een goed functionerend Centrum voor Jeugd en Gezin

• Taalachterstanden tijdig opsporen en oplossen

• Borgen van de psychische gezondheidszorg

• Veilige (fiets)routes naar scholen

• Jongeren kennis laten maken met politiek en besluitvorming

• Praten MET en niet alleen OVER jeugd en jongeren

• Jongerenkelder onder het gemeentehuis weer open

Nieuws overzicht

Afbeelding
Instappen maar weer!!! 15 uur geleden
Afbeelding
Bezoek Berbice op 20 mei: Dag van het Kasteel 17 uur geleden
De sfeer zat er goed in bij de gasten en de chauffeurs.
Ook de 92e Autotocht was weer fantastisch! 20 uur geleden 4
De bewoners van het Geestwoningpad hebben zich verenigt. Van links naar rechts: Theo Meppelink, Rudi Broekhuizen, Vanessa Broekhuizen, Michiel van Ormondt, Frida Spruijtenburg, Marjan Osendarp, Martyn Smith.
Nieuwe bewonersvereniging Geestwoningpad 9 mei, 14:00
Afbeelding
Zomerstop bij voetbal of hockey? Doe mee aan de Zomer Challenge bij TV Forescate! 9 mei, 08:48