Afbeelding

Brand op terrein Beresteyn

Algemeen

Voorschoten - Dikke rook en vele blauwe zwaailichten zorgden zaterdagavond voor een spookachtig aanzien op de  Leidseweg tussen de Mozartlaan en Berbice. Het bleek dat één van de, los van het hoofdgebouw staande, bijgebouwtjes in brand stond. Het gebouwtje ligt deels verscholen in de struiken en dankzij snel ingrijpen van de brandweer is voorkomen dat de vlammen zijn overgeslagen. Zondagmorgen kwam er nog steeds rook uit het gebouwtje en is de brandweer nog twee keer uitgerukt om na te blussen.
Er verschenen op social media berichten als ging het om een woonhuis waar twee mensen woonden. Echter, het gaat om een totaal vervallen bijgebouwtje op het terrein waar geen mensen woonden. Wel wonen er op een verder gelegen gedeelte van het terrein twee personen die er wonen via VPS leegstand beheer. Zij zijn door de brandweer en die avond door de gemeente opgevangen.
Binnenkort worden alle bijgebouwen op het terrein afgebroken om dat projectontwikkelaar Amvest er drie kleinschalige appartementengebouwen achter het hoofdhuis Beresteyn gaat bouwen. In het hoofdgebouw worden zorgappartementen gerealiseerd.

Hoe de brand is kunnen ontstaan is op dit moment nog niet bekend.

Afbeelding

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 8 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 8 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 8 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 8 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 14 uur geleden