<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

GroenLinks trots op werkgroep Fairtrade

Persbericht GroenLinks

Voorschoten is vanaf 1 november 2019 Fairtrade gemeente

Vrijdag 1 november was GroenLinks getuige van de uitreiking van het Fairtrade certificaat aan de gemeente Voorschoten. De Fairtrade werkgroep o.l.v. Fer von der Assen (oud raadslid GroenLinks), met ondersteuning van Anita van Hoeve (Wereldwinkel) en Susanne Engelhardt, heeft de afgelopen jaren gewerkt om te zorgen dat Voorschoten voldoet aan de eisen die gesteld worden aan een fairtrade gemeente. Hierdoor helpt Voorschoten bij het versterken van de positie van kleine producten in ontwikkelingslanden.

Een Fairtrade gemeente geeft aan dat inwoners, winkels, horeca, bedrijven, organisaties en de gemeente samenwerken voor meer eerlijke handel. Fairtrade zorgt ervoor dat producten onder eerlijke handelsvoorwaarden worden verhandeld met respect voor mens en milieu. Bij de productie van die producten is er extra aandacht voor het milieu. Kinderarbeid of gedwongen arbeid is verboden en de boeren en producenten ontvangen een eerlijke beloning voor hun werk.

Dit betekent dat producten zoals koffie, thee, chocola, wijn, noten, sap etc. op een eerlijke wijze worden gemaakt en verhandeld. In onze plaatselijke winkels wordt duidelijk zichtbaar eerlijke producten verkocht, en ook lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties kopen en gebruiken fairtrade producten. De werkgroep zorgt ook dat de lokale media aandacht besteden aan fairtrade en dat er initiatieven komen die bijdragen aan duurzaamheid.

Nu de gemeente Voorschoten Fairtrade gemeente is geworden houdt het werk overigens niet op. De lokale werkgroep zal ook actief blijven om deze titel te behouden. GroenLinks is erg blij met de inzet van de leden van deze werkgroep. Het is een heel mooi voorbeeld van burgerparticipatie waar inwoners en de politiek/gemeente elkaar versterken. Als GroenLinks raadsfractie zijn we daarom trots op onze oud-collega Fer en zijn medestanders Anita en Susanne.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten