Afbeelding

Prachtige Kerstfilms & Food in Filmtheater Voorschoten

Cultuur

In december biedt Filmtheater Voorschoten, naast het gewone programma, een aantal speciale voorstellingen die passen bij een feestmaand.

Film & Food
Traditioneel zijn de populaire Film & Food-voorstellingen in de kerstvakantie, dit jaar met de digitaal gerestaureerde filmklassieker Lawrence of Arabia en de nieuwe romcom Last Christmas. De voorstellingen worden uitgebreid met een lange pauze waarin de Voorschotense traiteur 'Tries No. 54' tapas serveert.

Lawrence of Arabia van regisseur David Lean (A Passage to India, Doctor Zhivago, The Bridge on the River Kwai) staat bekend als een van de grootste Engelse filmklassiekers. De film uit 1962 won zeven Oscars en zes Golden Globes en is nu digitaal gerestaureerd. De hoofdrollen worden gespeeld door Peter O'Toole, Alec Guinness en Omar Sharif. Te zien op zaterdag 21 en maandag 23 december vanaf 17.30.

Ook de nieuwe Britse romantische comedy Last Christmas is als film & food-arrangement te bezoeken. In de feelgood kerstfilm van Paul Feig schitteren Emilia Clarke en Emma Thompson, Thompson schreef ook het script. Te zien op vrijdag 20 en zondag 22 december vanaf 18.00.

Film & Food Kids: Alléén voor kinderen van 8 t/m groep 8 is er op zondag 29 december (15.30) een speciale Film & Food-''Kids-middag met de Nederlands gesproken Disney-animatie Frozen 2. In de pauze zijn er spelletjes en na afloop van de film is er een feestmenu uit de keuken van het Cultureel Centrum.

Familiefilms
In de kerstvakantie zijn er bijna dagelijks familievoorstellingen van de animatiefilms Frozen 2, de nieuwe Buurman & Buurman, Experimenteren er op los! en De Grote Boze Vos.

Muziek 
Op 17 december (19.15) is Die Zauberflöte van Mozart te zien. Een opname uit augustus 2018 van het Salzburg Festival. Van de eerder uitverkochte films over muziekhelden Aretha Franklin en Bruce Springsteen zijn er extra voorstellingen. Renée Zellweger speelt de legendarische actrice/zangeres Judy Garland in de gelijknamige speelfilm Judy.

Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop via www.filmtheatervoorschoten.nl en aan de kassa (geopend vanaf een half uur voor en tot de aanvang van de voorstellingen. NB: betalen met pin). Regulier entree: € 8,-, jeugdfilms: € 6,-/€ 7,-. Live opera-kaartjes: € 15,-. Film & Food-voorstellingen: € 25,- inclusief het tapas-arrangement in de pauze (excl. drankjes). Een kaartje voor Film & Food Kids kost € 12,50. In verband met de catering sluit de Film & Food-kaartverkoop twee dagen voor de voorstelling.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4, 2252 HH Voorschoten, info@filmtheatervoorschoten.nl.


Gratis parkeren en rolstoeltoegankelijk. Filmtheater Voorschoten heeft 96 bioscoopstoelen en projecteert met een professionele, digitale DCP-bioscoopprojector (doek 8x4 meter) en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). Stichting Filmtheater Voorschoten werkt alleen met vrijwilligers. Ook heel 2020 is Filmtheater Voorschoten actief in het Cultureel Centrum.

Afbeelding
Afbeelding
LAWRENCE-SPTI-22.tif
Afbeelding

Nieuws overzicht

Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen 16 uur geleden 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1
Wethouder Paul de Bruin, Harm van Os van installatiebedrijf Freek van Os en Esther Habers, directeur bibliotheek Voorschoten.
Gemeente plaatst 26 zonnepanelen op bibliotheek 6 mei, 14:09 1