Afbeelding

9 tot en met 14 maart 2020 Landelijke Amnesty collecte

Algemeen

Geef om vrijheid
Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2020 voor de achttiende keer een landelijke collecte. Ook in de gemeente Voorschoten zullen van 9 tot en met 14 maart 2020 weer collectanten de straat op gaan.

Missie Amnesty 

Amnesty streeft naar een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert daar actie tegen.

Waarom collecteren?

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. 

De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Want Amnesty wil altijd en overal kunnen zeggen wat ze vindt. Tegen welke autoriteit of machthebber dan ook. Daarom neemt de organisatie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen voor onderzoek en actie. Daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde. Amnesty-collectanten gaan met enthousiasme langs de deuren, én met succes. Vorig jaar haalden zij ruim € 1,2 miljoen euro op.

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen voor mensen als de Syrische Sarah Mardini en de Ier Seán Binder. Zij worden valselijk beschuldigd van spionage, mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. De aanklachten volgden nadat de twee als vrijwilligers op het Griekse eiland Lesbos vluchtelingen uit zee redden. Als Mardini en Binder schuldig worden bevonden, kunnen ze 25 jaar gevangenisstraf krijgen.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.

Noot aan de redactie – niet voor publicatie

Voor meer informatie over de collecte kunt u contact opnemen met berta.both@gmail.com of mariettevdkooij@gmail.com Voor meer informatie over het werk van Amnesty International kunt u contact opnemen met het landelijk servicecenter, servicecenter@amnesty.nl of 020 626 44 36.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 17 mei, 20:06
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 17 mei, 14:59
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 17 mei, 14:59 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 17 mei, 13:55
Ook boven het Burgemeester Berkhoutpark was het Noorderlicht prachtig te aanschouwen
Het Noorderlicht, ook Voorschotense lucht kleurt paars 17 mei, 08:49 1