Afbeelding
Foto: Rita van de Poel

Herstel burgemeester duurt langer dan verwacht

Algemeen Regio nieuws

Zeer tegen haar eigen zin, moet burgemeester Bouvy-Koene, op doktersadvies, nog zeker een maand rust nemen. Het herstel aan haar gebroken enkel vlot niet zoals gehoopt. Dat maakte Cees Bremmer, als plaatsvervangend voorzitter van de raad, donderdagavond bekend.

‘Ik heb mij er bij neer te leggen en ben in april hopelijk zo ver hersteld dat ik weer aan de slag kan’, is de boodschap die hij namens de burgemeester voorlas.

Burgemeester Bouvy-Koene brak haar enkel na een val in de Moeder Godskerk. In haar column in de Voorschotense Krant van vorige week vrijdag 28 februari legde zij uit wat er gebeurde en ook dat zij ondanks haar immobiliteit, online haar werk doet: 

Ongelukje…

3 februari had ik een afspraak in de Moeder Godskerk. Pastor Arno van der Knaap van het in de kerk gevestigde GODcentre wilde me graag bijpraten over de ervaringen tot nu toe en laten zien wat de grote groep van vrijwilligers doet in het GODcentre. Vaste en nieuwe bezoekers weten inmiddels de weg te vinden naar Voorschoten.

Na afloop van ons gesprek liepen we via de trap naar de uitgang en toen ging het mis. Waar ik dacht al op de grond te zijn, bleek de trap nog twee treden extra te hebben. Ik viel en belandde op de hardstenen grond waarbij ik een onheilspellend gekraak hoorde. En ja dan lig je op de grond, iedereen geschrokken en blijkt je rechteronderbeen wat afwijkend; het stond naast mijn voet. Meteen 112 gebeld want ik wist zeker dat dit foute boel was. De ambulance was er vrij snel en ook de broeders constateerden een lelijke breuk. Nu raak ik niet snel in paniek dus een grapje kon er nog, ondanks de pijn, wel af.  "Tja, ik doe wat praktijkonderzoek naar het functioneren van de ambulancedienst bij de RDOG". De heren konden er wel om lachen maar daarna werd het serieus want hoe mij in de ambulance te krijgen vanuit een smalle gang met een been wat echt niet meer te gebruiken was? Gelukkig blijken er dan middelen te zijn waardoor je, met je been in een spalk, pas weer wakker wordt in de ambulance en op weg bent naar het LUMC. Daar aangekomen beland je in de medische molen. De gemaakte foto's lieten zien dat mijn enkel op drie plaatsen gebroken was en een operatie noodzakelijk. Mijn enkel werd, terwijl ik weer sliep dankzij verdoving, gezet en ingegipst. Operatie kon pas na een week omdat eerst het been minder dik moest worden. Begin van de avond dus naar huis om bij te komen en te wachten tot de 11e.

Thuis blijk je vanaf de bank veel te kunnen doen per telefoon en laptop. We kunnen als collegeleden 'inloggen' op het systeem van de gemeente waardoor ik altijd bij mijn dossiers kan.

De 11e volgde de operatie; alles zit inmiddels weer aan elkaar met platen en schroeven en nu 'heelt de tijd alle wonden'. Voor iemand zoals ik die eigenlijk het liefst alles zelf en snel doet, is het een lesje in geduld. Je ervaart opeens hoe 'afhankelijkheid' voelt.

Ondertussen wordt er op ons nieuwe adres flink verbouwd en blijf ik op de hoogte door foto's; niet ideaal maar het is niet anders en heb groot vertrouwen in het vakwerk van de Voorschotense ondernemers! Als de planning helemaal volgens plan verloopt, kan er medio april verhuisd worden zo lijkt het.

Het is niet ideaal maar het werk als burgemeester is prima te doen al is het goed te weten dat de andere collegeleden kunnen in- en bijspringen waar mogelijk en noodzakelijk. Ze zijn op dit moment wat mobieler dan ik….

(NB: deze column schreef de burgemeester voordat het vertrek van wethouder Lamers bekend werd gemaakt)

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 1 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 1 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 18 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 22 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 23 uur geleden