Wethouder Monique Lamers.
Wethouder Monique Lamers. Foto: Rita van de Poel

Wethouder Monique Lamers treedt per direct af

Politiek Politiek

Wethouder Monique Lamers treedt per direct af

GroenLinks wethouder Monique Lamers heeft vanavond in de raadsvergadering aangekondigd dat zij per direct aftreedt. Zoals zij zelf zegt, is ze niet in staat gebleken de regie te voeren in een veranderende politiek.

‘Voorschoten heeft grote uitdagingen voor zich. Om als onafhankelijke gemeente deze uitdagingen het hoofd te bieden, zijn investeringen nodig, is de raad niet bereid daarin te investeren, dan schaadt dat Voorschoten. Nog belangrijker de samenwerking met andere gemeenten. Ik heb me als wethouder hiervoor ingezet, ben trots dat ik deel heb mogen uitmaken van dit college dat zo zorgvuldig de belangen van de inwoners behartigt. Maar verandering zal hoe dan ook plaatsvinden en gebleken is dat ik hierin niet voldoende de regie kan voeren en daarom treedt ik per direct terug.

Monique Lamers was 12 jaar raadslid voor GroenLinks toen zij bij de verkiezingswinst van de partij in 2018 wethouder in Voorschoten werd. Zij was onder andere verantwoordelijk voor beheer openbare ruimte, groen, afval en riolering, onderwijs en natuur en landschap.

Omdat burgemeester Pauline Bouvy-Koene nog herstelt van haar operatie, sprak nestor van de raad wethouder Lamers toe. ‘Ons alle respect, je hebt de taken met verve vervuld. Wij voelen met je mee.’

Wethouder Marcel Cramwinckel reageerde: ‘Dit is heel droevig. Ik ken weinig mensen die met zoveel passie en inzet werken zonder eigenbelang, zo waarde gedreven'.  En wethouder Paul de Bruijn is het met zijn collega eens: 'Ontzettend jammer. Ik heb Monique van dichtbij meegemaakt als een gedreven wethouder.'

Wie haar opvolger wordt, is nog niet bekend. GroenLinks heeft aangeven op zoek te gaan naar een opvolger. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 32 minuten geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 1 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 7 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 13 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 16 uur geleden