GoAbout, nieuw alternatief op autobezit groot succes
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Voor een vast bedrag van € 49,- per maand en 19 ct per minuut voor het rijden en 4 ct per minuut als de auto stil staat en op slot is heb je altijd een auto tot je beschikking. Foto: PR
Voor een vast bedrag van € 49,- per maand en 19 ct per minuut voor het rijden en 4 ct per minuut als de auto stil staat en op slot is heb je altijd een auto tot je beschikking. Foto: PR (Foto: )

GoAbout, nieuw alternatief op autobezit groot succes

Het afgelopen jaar is in Voorschoten een nieuw deelauto-concept getest door de Nederlandse startup GoAbout. “Anders dan de doorsnee deelauto, is dit concept gericht op mensen die nu een auto hebben die meerdere dagen per week stil staat. We garanderen beschikbaarheid, bieden middenklasse auto’s en kopen je oude auto.”

Taco en Tine Leemans hebben nu een aantal maanden een abonnement en gebruiken een paar keer per week een auto: “het is eigenlijk geen verschil met een eigen auto. Ja, deze is nieuwer en compacter en je hoeft hem niet schoon te maken en niet naar de garage. Ze staan bij ons vlakbij en er is er altijd eentje beschikbaar.” Uit de test blijkt dat duurzaamheid een belangrijke drijfveer is voor veel klanten: “Voor ons was de keuze vooral ingegeven doordat het best zonde is om een auto voor de deur te hebben staan die je bijna niet gebruikt. Onze oude auto was bovendien aan vervanging toe. Dan kan je beter een auto delen met anderen uit de buurt. Scheelt in auto's op de weg en op parkeerplaatsen. Bovendien is het voor ons duidelijk goedkoper per maand. Dit concept is daarom wat ons betreft perfect.”

“Mensen met een oudere tweedehands benzineauto vormen juist de grootste groep autobezitters.” licht mede-oprichter én buurtbewoner Joost Cassee toe. “Als je niet dagelijks rijdt, bijvoorbeeld 6.000 km per jaar, dan staat je auto letterlijk 99% van de tijd geparkeerd. Niet alleen is een eigen auto dan relatief duur (je betaalt al gauw meer dan € 200 per maand als je alles mee rekent), het is ook zonde. Wat nou als iedereen alle auto’s in de straat kon gebruiken? Dan heb je uiteindelijk veel minder auto’s nodig, betaal je allemaal minder én heb je toch altijd een auto voor de deur.”

Het concept
In Noord-Hofland staan rond het winkelcentrum al vier deelauto’s. Je kunt deze auto’s pakken met de app. Na gebruik kun je de auto weer bij het winkelcentrum inleveren en het gebruik beëindigen met de app. Je stopt dan met betalen en iemand anders kan de auto pakken. Het GoAbout Auto Abonnement is een vast bedrag van € 49,- per maand. Vervolgens betaal je 19 ct per minuut voor rijden 4 ct per minuut als de auto stil staat en op slot is.
Op de website staat een rekenmodule waarmee je eenvoudig de kosten op een rij zet. Verkoop je je auto via GoAbout, of betaal je vast een jaar vooruit? Dan kun je korting krijgen op je abonnement.

Gegarandeerd een auto
Om te zorgen dat het écht een alternatief op de eigen auto is hoef je de auto’s niet te reserveren en is beschikbaarheid van een auto gegarandeerd. Het gebruik van de auto’s wordt nauwlettend in de gaten gehouden en het aantal abonnementen per auto is beperkt. Er worden eerst meer auto’s bijgeplaatst voordat er nieuwe mensen toegang krijgen.

Over GoAbout
Het GoAbout Auto Abonnement is een project van GoAbout, een startup uit Den Haag. De ambitie is dat je met de GoAbout app elke dagelijkse reis kunt plannen, boeken en maken. Het is nu al mogelijk om in een groot aantal steden een deelfiets, deelauto of het OV te pakken en je kunt via de app treintickets voor heel Nederland bestellen.

GoAbout is gestart door Jacco Lammers, Maarten ten Brinke en Joost Cassee. Joost woont zelf in Noord-Hofland.

Zie ook op You Tube: Wat is GoAbout en hoe het werkt : https://youtu.be/KwSl_KMbLE0


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten