<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>De Fanfare Philomena met rechts op de voorgrond hun beschermheer Cees Bijloos</p>

De Fanfare Philomena met rechts op de voorgrond hun beschermheer Cees Bijloos

(Foto: Cor Sijbers)

Harmonie Philomena uit Haelen viert 100 jarig bestaan met optreden in Voorschoten

Op uitnodiging van hun beschermheer, Voorschotenaar Cees Bijloos, brengt de Harmonie Philomena uit Haelen (Limburg) een bezoek aan Voorschoten en Den Haag, om ter gelegenheid van hun 100 jarig bestaan een optreden te verzorgen. 

Op zaterdagmiddag 25 september rond 14.30 uur treedt de Harmonie Philomena op voor het winkelend publiek op het Treubplein in Voorschoten. Zo’n 40 leden van de harmonie brengen bekende en onbekende melodieën ten gehore. 

‘Het moet een feestelijk gebeuren zijn’,  Bijloos. Corona heeft ons al lang genoeg in een ‘’wurggreep’’ gehouden. We willen nu met dit optreden het 100 jarig bestaan van Philomena vieren’. 

‘Het laatste grote optreden buiten was in het kader van 75 jaar bevrijding van het Leudal in (Midden -Limburg) in 2019’, memoreert Bijloos. Het optreden vond plaats op mijn boerderij waar in de oorlog verschrikkelijke razzia’s hebben plaatsgevonden. Een openluchtspel van tien avonden over het verzet heeft toen grote indruk achtergelaten bij het vele publiek’.

‘Het was aanvankelijk de bedoeling ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan om samen met de Harmonie Voorschoten op te treden.  Aangezien er nog te veel onzekerheden over de beperkende maatregelen vanwege Covid 19 waren, hebben we van dit gezamenlijk optreden helaas af moeten zien. Heel jammer, evenals het niet door kunnen gaan van de feestavond die wij hadden gepland bij de Gouden Leeuw. Door de brand aldaar, moesten wij uitwijken naar de Haagsche Schouw in Leiden, waar ook zal worden overnacht. Natuurlijk zullen de leden van de harmonie na het optreden op het Treubplein wel even op z’n Limburgs ‘een pintje pakken’ op de Voorstraat!! 

Op zondagmorgen (op weg naar Scheveningen) wordt in het kader van het 100 jarig bestaan ook stil gestaan om vrijheid en muziek te benadrukken. Immers musiceren en vrijheid kunnen niet zonder elkaar. Er zal daarom rond 11.30 uur een bezoek gebracht worden aan de Waalsdorpervlakte waar een krans zal worden gelegd en een koraal ten gehore worden gebracht. Na afloop wordt het Wilhelmus ten gespeeld. 

Die zelfde middag wordt het weekend afgesloten met een lunchconcert op Het Paviljoen van Sociëteit de Witte rond 14.00 uur.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten