<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Voorschotenaar nomineert Gemeente Zoeterwoude voor MS@Work Award 2021

De MS@Work Award verkiezing is een initiatief van het Nationaal MS Fonds en is in het leven geroepen om werkgevers in het zonnetje te zetten die zich extra inzetten voor hun werknemer met MS. Deze werkgevers zijn genomineerd door hun werknemer die daarmee dankbaarheid toont voor de ondersteuning die voor hem of haar zo belangrijk is. Een kleine of grote aanpassing aan de werkplek of de aard van de werkzaamheden kunnen er voor zorgen dat deze werknemer zo lang mogelijk aan het werk kan blijven. De gemeente Zoeterwoude is zo’n organisatie en is daarom door Voorschotenaar Tinus Geerling genomineerd!

MSMultiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen (myeline) aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.

Tinus
‘Ik kreeg in 1996 de diagnose MS en was toen Sectorhoofd Grondgebied’, zegt Tinus Geerling. ‘De eerst 4 jaar verliep de ziekte progressief met ca. 14 shubs in die 4 jaar. De functie Sectorhoofd was behoorlijk intensief en hoewel er geen klachten waren over mijn functioneren bood de Gemeente Zoeterwoude mij een functie aan op het projectbureau. Veel minder intensief en toch op het niveau waarop ik werkte. Daarna ingezet als directeur van een opgericht Ontwikkelingsbedrijf voor het ontwikkelen van een woonwijk. Dat doe ik nu nog. In september 2020 bereikte ik de AOW leeftijd. Desondanks nog aan het werk voor het project als directeur. Theoretisch 50%, praktisch 70-80% + nog een tweetal kleine projecten voor de gemeente. Dankzij de gemeente, eigen instelling en huisomgeving heb ik altijd met veel plezier mijn werk gedaan en doe ik nog. Ik voel me welkom, ben zinvol bezig en wordt beoordeeld op mijn daden en niet op mijn fysiek. Zonder krukken loop ik geen meter. (Nieuwe) collega’s en zakelijke relaties leg ik één keer uit wat ik mankeer en daarna snapt men hoe men mij goed kan laten functioneren. Ik wordt niet gedoogd, maar voor vol aangezien en behandeld, positief en negatief (indien nodig), zowel door leidinggevenden al bestuurders.’

Werken met MS
Helaas is het voor 70-80% van de mensen met MS lastig om na de diagnose hun werk te behouden. Het verliezen van hun werk betekent voor hen grote problemen zoals het verslechteren van het verloop van de ziekte, het gevoel te hebben niet meer van nut te zijn, sociale afzondering en consequenties voor het inkomen.

Het Nationaal MS Fonds wil mensen met MS coachen om zo lang mogelijk in het werkproces te kunnen blijven. Met de verkiezing MS@Work Award zet het MS Fonds die werkgevers in het zonnetje die wél bereidt om zich in te zetten. De positieve verhalen die door deze verkiezing naar voren komen zijn een inspiratie voor andere werkgevers en werknemers met MS.

Jouw stem is belangrijk!
Tot en met 20 september kan er gestemd worden op de nominatie van Tinus Geerlilng en die van 30 andere organisaties via www.msworkawards.nl. De tien nominaties met de meeste stemmen worden aansluitend beoordeeld door een deskundige jury. Van de top drie bedrijven die hieruit volgt wordt een impactvolle video gemaakt op de werkplek om andere werkgevers te inspireren. Tijdens de Nationale MS dag op 7 november zal uiteindelijk de winnaar bekend worden gemaakt. Kijk voor meer informatie en de verhalen uit voorgaande jaren op https://nationaalmsfonds.nl/coaching/mswork-awards/.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten