Afbeelding
Foto: Studio Veurs Lyceum

Veurs Lyceum verzorgt uniek live programma

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht) De februarimaand is aangebroken. Voor veel leerlingen uit groep 8 en hun ouders een spannende tijd, namelijk de tijd om een keuze te maken voor een middelbare school. Het is momenteel niet makkelijk om die keuze te maken. Door de landelijke coronamaatregelen mogen leerlingen en ouders de scholen in de meeste gevallen niet in en is het voor scholen niet mogelijk om klassieke ‘Open Huizen’ te organiseren. Ook vorig jaar was het al lastig voor de leerlingen om een school uit te kiezen. 

Het Veurs Lyceum in Leidschendam, een school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium met een eigentijds flexrooster, deed iets unieks om leerlingen en hun ouders toch een zo goed mogelijk beeld te geven van de school. Naast online informatieavonden, proeflesjes en persoonlijke rondleidingen voor leerlingen, zond het Veurs Lyceum op vrijdag 4 februari om 19:30 uur een live programma uit.

Jessica Mendels en Jeroen Kramer
 #StudioVeurs werd gepresenteerd door RTL presentatrice Jessica Mendels en reporter Jeroen Kramer. Jeroen is voor velen een bekende, namelijk van de vele Sinterklaasjournaals waarin hij als reporter heeft deelgenomen. In #StudioVeurs ging Jessica in gesprek met leerlingen en leraren van het Veurs en schakelde zij live met Jeroen, die op locatie was en een sfeerimpressie van de school liet zien. Kijkers konden live via whatsapp vragen stellen en chatten met docenten en leerlingen van het Veurs.

Dit unieke programma is terug te zien via https://www.youtube.com/watch?v=VZcwNP8m2JE of de website van de school.

School kiezen
“Ik ben zo blij dat we de leerlingen van groep 7 en 8 en natuurlijk hun ouders toch op een andere manier onze mooie school kunnen laten zien. We realiseren ons dat het voor leerlingen en ouders heel moeilijk is om op basis van websites een school uit te kiezen. Een school moet je eigenlijk “voelen” en “beleven”, er moet een klik zijn. Om dat te ervaren moet je een school eigenlijk bezoeken. Omdat dat echter niet mogelijk is, heeft een geweldig team van enthousiaste collega’s bijgedragen aan dit geweldige concept, #StudioVeurs, waarin we toch iedereen die dat wil een impressie van onze school kunnen geven”, vertelt rector Philip de Vries, die trots is op zijn team.

Neem een kijkje! www.veurslyceum.nl.

Nieuws overzicht

Stoomtrein Valkenburgse Meer
Hemelvaartsdag = Nationale Stoomtreindag 3 uur geleden
Afbeelding
Open molenweekend Zwanburgermolen 3 uur geleden
Afbeelding
Reanimatie café Voorschoten 16 uur geleden
Bert van Leeuwen in het tenue Alped'Huzes 2024
Voorschotense deelnemers bereiden zich voor op de Alpe d'Huzes 16 uur geleden
Burgemeester Stemerdink riep tijdens dodenherdenking op tot verdraagzaamheid.
Nooit meer oorlog, nooit meer haat....... en toch..! gisteren