De Moldavische televisie kwam langs om verslag te doen van het hulpkonvooi uit Nederland en interviewde Silvia
De Moldavische televisie kwam langs om verslag te doen van het hulpkonvooi uit Nederland en interviewde Silvia

De vrachtwagen met hulpgoederen is veilig in Moldavië aangekomen

Algemeen

Een blij en opgeluchte appje vanmorgen van de Voorschotense Julia Reijers aan de redactie: de vrachtwagen met de Voorschotense hulpgoederen voor de Oekraïense vluchtelingen in Moldavië, is veilig aangekomen. Zelfs de Moldavische televisie besteedde aandacht aan het transport. 

De goederen werd in ontvangst genomen door Silvia Kirillov. Silvia en Julia hebben al langer contact. Eind februari trok Silvia aan de bel: Moldavie, het armste land van Europa, kon de enorme stroom vluchtelingen uit Oekraïne, niet meer aan. De inwoners hadden amper genoeg eten voor zichzelf. Daarop startte Julia de Voorschotense actie die binnen veertien dagen zo’n 80 kuub hulpgoederen opleverde. 

Afgelopen dinsdag vertrok de enorme vrachtwagen van het pand van Van der Valk aan de Rouwkooplaan en gisteren, zaterdag 2 april, kwamen de spullen aan bij Silvia die voor verspreiding onder de vluchtelingen zorgt. Julia en Silvia hebben regelmatig contact dus er komen vast nog meer berichten over de hulpactie.

De uitzending op de Moldavische televisie is natuurlijk in het Roemeens maar wie wil, kan via deze link zien dat alles op de juiste plek terecht is gekomen. En de foto’s van Silvia kunnen via deze link worden bekeken. Silvia zelf is te volgen via haar fb-pagina.


Unox soep in Moldavië.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 16 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 16 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 16 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 16 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 22 uur geleden