Afbeelding

Lange wachttijden voor aanvragen reisdocumenten bij gemeente

Algemeen Regio nieuws

De gemeente Voorschoten adviseert inwoners die een nieuw reisdocument willen aanvragen, dit tijdig te doen in verband met lange wachttijden. De afdeling Burgerzaken heeft ieder jaar in de periode van april tot en met juli te maken met een toename in het aantal aanvragen van reisdocumenten maar dit jaar is deze toename groter dan gebruikelijk. 

Tijdens de coronapandemie hebben veel mensen hun paspoort of identiteitskaart niet laten verlengen. Nu de reisbeperkingen veelal zijn opgeheven, worden reisdocumenten wel weer opnieuw aangevraagd. Veel inwoners krijgen hierdoor te maken met een langere wachttijd dan gebruikelijk. 

Met de zomervakantie in het vooruitzicht adviseert de gemeente inwoners om tijdig een afspraak via de website in te plannen voor het verlengen van het reisdocument of rijbewijs. Bij het inplannen van een afspraak is het aan te raden meteen een nieuwe afspraak te maken om zes werkdagen later het document op te halen. Er is geen sprake van vertragingen bij de producent van de reisdocumenten en rijbewijzen. Zo weet u vooraf of u het aangevraagde document op tijd in huis zult hebben voor uw vakantie.

Benodigde documentatie
De afdeling Burgerzaken ziet veel inwoners op afspraak langskomen die niet alle benodigde documentatie hebben meegenomen. Op de website van de gemeente kunt u lezen wat u nodig hebt voor uw aanvraag. Bereid u dus goed voor voordat u langskomt; dat voorkomt teleurstellingen bij de afspraak op het gemeentekantoor.

Website
Om ervoor te zorgen dat de wachttijd niet oploopt, opent de gemeente het maximale aantal balies op dit moment. Mocht er toch nog extra bezetting zijn, wordt er een extra balie geopend. Het kan daarom zijn dat er op korte termijn toch nog een afspraak vrij komt. U kunt de website dus in de gaten houden om te zien of er toch eerder plek is. Vergeet u dan niet om de andere afspraak te annuleren en zo een andere inwoner de ruimte te geven voor een aanvraag.

Kunt u toch niet tijdig terecht voor een afspraak? Dan kunt u gebruik maken van een spoedprocedure. Meer informatie vindt u hierover op de website.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 12 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 14 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 15 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 20 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10