Met een grote snoeischaar knipten Herman den Blijker en Sjaco Griffioen de guirlande door. Het restaurant bij Intratuin is open!
Met een grote snoeischaar knipten Herman den Blijker en Sjaco Griffioen de guirlande door. Het restaurant bij Intratuin is open! Foto's: VSK

Herman den Blijker en Sjaco Griffioen openen nieuw restaurant Intratuin

Algemeen Ondernemer in beeld

Intratuin Lisse van Voorschotenaar Sjaco Griffioen heeft weer een eigen restaurant: De Proeftuin’. Vanmiddag opende Griffioen, samen met chef-kok Herman den Blijker, het restaurant officieel. De chef trok zijn koksbuis aan en nam persoonlijk plaats achter het fornuis om zijn ‘Blijkerburger’ te introduceren die speciaal voor Intratuin is ontwikkeld. Het blijkt een blijvertje want de burger krijgt een vaste plaats op de menukaart. 

In het restaurant is plaats voor 250 gasten. ‘En daar komen er binnenkort nog meer bij’, vertelt Sjaco  Griffioen. ‘In het nieuwe jaar komt de eerste verdieping af en ook daar is ruimte voor 100 man. In het voorjaar gaat het terras open.’

Gezond
Het sfeervol ingerichte restaurant heeft een buffet met alles voor een smaakvol ontbijt of lunch. Van gezonde salades tot belegde broodjes en verse soepen. Een kopje koffie met gebak is er natuurlijk ook. Het restaurant is te bezoeken tijdens openingstijden van Intratuin.

Personeel gezocht
‘We hebben een eigen keukenbrigade die uitsluitend met verse ingrediënten werkt en alles dagvers klaarmaakt’, gaat Sjaco verder. Hij is nog wel op zoek naar personeel voor het restaurant. ‘We kunnen nog heel wat mensen gebruiken en onze werktijden zijn heel aantrekkelijk’, lacht hij.

Burger
En wat maakt de Blijkerburger nou zo bijzonder? ‘Het is een échte burger’, lacht Herman. ‘Gemaakt van eerlijk black angusvlees zonder toevoegingen, met echt brood, eigen tomatenketchup en geserveerd op een grillbroodje. Zo hoort een burger te smaken!’ Het publiek genoot er in ieder geval van.

Den Blijker was onder de indruk van het tuincentrum en de kwaliteit van het restaurant. ‘Het ziet er prachtig uit’, zegt hij. ‘En bijzonder hoe je op deze manier twee bedrijfstakken bij elkaar kunt brengen.’

Intratuin is inmiddels volop in kerststemming. De grote kerstmarkt staat er de hele maand december nog. 

Meer info: intratuin.nl/intratuin-lisse

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
12 oktober: Wijnproeverij bij Vabene 4 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 22 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 23 uur geleden
Afbeelding
Dokter Otto van Eysden gaat met pensioen! 23 uur geleden 1