Op 21 december is er een speciale Resto VanHarte avond bij Intratuin Lisse van Voorschotenaar Sjaco Griffioen. Foto: Resto VanHarte
Op 21 december is er een speciale Resto VanHarte avond bij Intratuin Lisse van Voorschotenaar Sjaco Griffioen. Foto: Resto VanHarte

Intratuin en Resto VanHarte serveren samen het kerstdiner

Algemeen Regio nieuws

Intratuin en Resto VanHarte slaan deze decembermaand de handen ineen. Onder het motto “Samen kerst vieren” worden er in zes Intratuin-winkels verspreid door Nederland kerstdiners georganiseerd. De vestiging in Lisse van Voorschotenaar Sjaco Griffioen is er één van.  

Iedereen die behoefte heeft aan verbinding is uitgenodigd om aan te schuiven. Met de diners willen de kerst- en groenspecialist en Resto VanHarte mensen uit de buurt met elkaar in contact brengen en íédereen een kerstgevoel geven. De catering van deze diners wordt verzorgd door Vermaat, horecapartner van Intratuin.

Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van de Nederlanders wel eens eenzaamheid heeft ervaren. Tijdens de kerstperiode kan dit gevoel extra zwaar aanvoelen. “Daar willen wij met de organisatie van toegankelijke diners wat aan doen! Iedereen verdient het om samen kerst te vieren,” aldus Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin Nederland. Deelname kost vijf euro en de volledige opbrengt van de diners gaat naar Resto VanHarte. 

Op 21 december wordt de Intratuin winkel in Lisse voor één avond omgetoverd tot Resto VanHarte-locatie. Resto VanHarte bestrijdt eenzaamheid door ontmoetingen tussen buurtbewoners te faciliteren. Kleinbussink ziet daarin een match met de kernwaarden van Intratuin: “Onze vestigingen hebben een sterk lokaal karakter en fungeren vaak als ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt.” De directeur zal tijdens de speciale kerstdiners samen met andere MT-leden en verschillende medewerkers van het hoofdkantoor meehelpen in de bediening. 

Samen tegen eenzaamheid
Intratuin wil zoveel mogelijk mensen bewust maken van het belangrijke werk dat Resto VanHarte doet. In aanloop naar de kerstperiode wordt in alle 55 winkels van Intratuin aandacht besteed aan RestoVanHarte en worden bezoekers opgeroepen om bij te dragen aan dit initiatief. Dat kan door vrijwilliger te worden in één van de restaurants, een donatie te doen of door aan te schuiven bij een kerstdiner bij RestoVanHarte en eens contact te maken met iemand uit de buurt. Beide organisaties benadrukken dat deze samenwerking slechts het begin is van hun gezamenlijke inspanningen om eenzaamheid aan te pakken. Ze kijken ernaar uit om in de toekomst vaker samen te werken aan vergelijkbare acties. Aanmelden voor de diners kan vanaf nu via de site restovanharte.nl/intratuin.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten gisteren
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein gisteren
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1