Afbeelding

Vraag tijdig een Koninklijke onderscheiding aan

Algemeen Gemeenteberichten

Kent u een inwoner van Voorschoten die onvermoeibaar en onbaatzuchtig vrijwilligerswerk doet of een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd? Dan kunt u een Koninklijke onderscheiding aanvragen, ook wel lintje genoemd. 

Een Koninklijke onderscheiding is een hele eer. Daarvoor is een lange weg afgelegd door de voorsteller en de mensen die het voorstel ondersteunen. Wilt u een Koninklijke onderscheiding voor iemand aanvragen? In Voorschoten kunt u terecht bij de afdeling Kabinetszaken. De kabinetsmedewerker legt u graag uit hoe de aanvraag en procedure eruitzien.

“Als je een Koninklijke onderscheiding ontvangt, is dat echt iets heel bijzonders”, zegt burgemeester Nadine Stemerdink. “Daarom is zo’n uitreiking een van de mooiste handelingen die ik mag verrichten, zeker wanneer de ontvanger daar niet op rekent. Dus kent u iemand die het verdient om op deze manier te worden verrast? Aarzel niet om een aanvraag in te dienen.”

Dien uw aanvraag op tijd in
Het kost veel tijd om de aanvraag zorgvuldig te behandelen. Het is daarom belangrijk dat u die ruim van tevoren indient. Wilt u een aanvraag doen voor de Lintjesregen van april 2025? Vraag de onderscheiding vóór 1 juni 2024 aan. Gaat het om een bijzondere gelegenheid, zoals een jubileum of afscheid? Vraag de onderscheiding ten minste zes maanden van tevoren aan.

Wanneer u een aanvraag heeft ingediend, gaat de gemeente voor u aan de slag met een uitgebreide advies- en beslisprocedure. De kabinetsmedewerker brengt u op de hoogte van het definitieve besluit.

Meer weten?
Kabinetsmedewerker Gaby de Lijster is bereikbaar via telefoonnummer 14071 of per e-mail via kabinet@voorschoten.nl. Meer informatie vindt u op www.voorschoten.nl/koninklijke-onderscheiding-lintje of www.lintjes.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten gisteren
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein gisteren
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1