GroenLinks nodigt inwoners van Voorschoten uit om mee te doen aan de Landelijke Opschoondag op 23 maart. Foto: GroenLinks
GroenLinks nodigt inwoners van Voorschoten uit om mee te doen aan de Landelijke Opschoondag op 23 maart. Foto: GroenLinks

Doe mee met GroenLinks aan de landelijke Opschoondag

Algemeen Regio nieuws

Het is binnenkort weer Landelijke Opschoondag. Op zaterdag 23 maart gaan vrijwilligers van GroenLinks Voorschoten aan de slag om een deel van Voorschoten schoner te maken. Helaas blijkt het nodig te zijn om regelmatig de rommel van anderen op te ruimen. 

CDA-wethouder Schokker heeft aangegeven de actie te ondersteunen om ons dorp een beetje schoner te maken. Ook de leden van de PvdA Voorschoten hebben steun toegezegd. Op deze manier versterken wij onze samenwerking. Leden ontmoeten elkaar en leren elkaar steeds beter kennen. 

Wij nodigen iedereen uit om mee te doen met onze actie. Wij starten op 23 maart bij station Voorschoten en gaan met elkaar al wandelend Boschgeest en Bloemenwijk een stukje schoner maken. Na afloop drinken we met elkaar op het stationsplein een kopje koffie of thee (en natuurlijk wat limo voor de kinderen) en sluiten we met een goed gevoel onze actie af.

Met een grijper, een vuilniszak en een uurtje rondwandelen is het een kleine moeite met een groot resultaat om ons Voorschoten weer wat netter te maken. 

Mocht u nog niet in het bezit zijn van een grijper om het zwerfafval eenvoudiger op te ruimen, dan kunt u deze via de website van de gemeente aanvragen (zolang de voorraad strekt). 

De Landelijke Opschoondag wordt georganiseerd door Supporter van Schoon, onderdeel van Nederland Schoon. De missie het voorkomen van zwerfafval. Dat doet de organisatie door heel Nederland te inspireren en te activeren om zwerfafval te voorkomen. Ieder op zijn of haar eigen manier. 

Supporter van Schoon biedt de kennis en materialen en ondersteunen initiatieven.  

Aanmelden kan via de site van www.Nederlandschoon.nl, maar u mag ook zonder aanmelding komen helpen. Uw hulp in uw eigen wijk of dorp is ook meer dan welkom. 

GroenLinks Voorschoten

Nieuws overzicht

Afbeelding
Als je twee autodeuren nodig hebt..... 18 uur geleden 1
Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen 7 mei, 14:47 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1