Afbeelding
Foto: Gemeente Voorschoten

Praat mee over de WarmtelinQ

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten maakt zich klaar voor een duurzame toekomst door onder andere huizen en gebouwen aardgasvrij te gaan verwarmen. Maar om het huis betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam te verwarmen is er een alternatief nodig. WarmtelinQ is een optie waarover de gemeenteraad voor de zomer gaat besluiten. Op 2 april organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst.

De gemeenteraad heeft in 2021 aangegeven graag de opties voor gedeelde aansluitingen op warmte in kaart te brengen. Zodat een groep huizen of zelfs een hele wijk in Voorschoten kan worden aangesloten op een gezamenlijk warmtesysteem, ook wel warmtenet genoemd.

WarmtelinQ uit de Rotterdamse haven
Uit onderzoek van de gemeente is gebleken dat de warmte van WarmtelinQ in grote delen van Voorschoten een optie kan zijn als bron voor een warmtenet. WarmtelinQ is de leiding die restwarmte uit de haven van Rotterdam naar onze regio brengt. Restwarmte is warmte die vrijkomt bij een proces in de industrie en daar niet meer voor iets anders gebruikt kan worden.

Aansluiten op WarmtelinQ betekent overigens dat er een warmteoverdrachtstation (WOS) in de gemeente komt. Een WOS is een gebouw met een installatie om warmte over te dragen van een leiding van WarmtelinQ naar het warmtenet dat warmte naar de huizen brengt. De gemeente heeft een plek voor de WOS in gedachten.

Raadsbesluit: wel of geen warmte van WarmtelinQ?
Voor de zomer neemt de gemeenteraad een besluit over deze warmtebron. Gaan we aansluiten op de leidingen van WarmtelinQ? En zo ja, doen we dat dan nu of later? Of gaan we geen gebruik maken van de warmte van WarmtelinQ?

De gemeente vind het belangrijk om de meningen, wensen, verwachtingen, zorgen en vragen onder de inwoners te horen. Daarom is er op 2 april van 17.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst in het Bondsgebouw aan de Leidseweg 100. Aanmelden is niet nodig. 

Meer informatie: voorschoten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Koninklijk bezoek op de Emmaus! 5 uur geleden
Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 17 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 19 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 21 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje gisteren