Afbeelding

VVD: flexwoningen ook voor andere woningzoekenden

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Woningbouw is één van de belangrijkste opgaven waar Nederland voor staat, en dus ook voor Voorschoten. Om aan deze opgave te voldoen werd tijdens de Raadsvergadering van 2 november het collegevoorstel besproken over flexwoningen. Vooralsnog gaat het om een haalbaarheidsonderzoek naar enkele locaties om deze te realiseren. 

Omdat dit type woningen relatief snel te realiseren is, kan dit perspectief bieden voor vele, met name jongere, woningzoekenden die al lang op een laagdrempelige zelfstandige woonruimte wachten. Een deel van deze flexwoningen zal toebedeeld worden aan statushouders, ook hierin dient de Gemeente Voorschoten een bijdrage te leveren. 

De VVD heeft er, met steun van Voorschoten Lokaal en CDA, voor gezorgd dat een minimaal percentage van deze flexwoningen voor de andere groepenwoningzoekenden beschikbaar zal komen. Wij vinden het van belang om dit vanaf het begin duidelijk vast te leggen omdat dit eindelijk perspectief geeft voor woningzoekende jongeren in Voorschoten. Ook vindt de VVD dat duidelijkheid hierover essentieel is voor het draagvlak binnen onze Gemeent een van belang is voor een transparant participatieproces met omwonenden. 

In dezelfde Raadsvergadering heeft de VVD fractie verzocht om aandacht te besteden aan de zorgen van omwonenden over een mogelijke waardedaling van hun huizen. Een voorstel om dit aspect expliciet mee te nemen in het haalbaarheidsonderzoek naar de locaties van de flexwoningen kreeg met stemmen vóór van 6 van de 7 partijen in de Raad brede politiek steun.

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37